/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Comuniștii susțin că Președinția s-a reparat cu încălcări grave ale Legii și cer în Parlament audit public al proiectului

missing
06 februarie 2019, ora 17:39

Deputații comuniști susțin că Președinția a fost reparată cu încălcări grave ale legislației, astfel, membrii fracțiunii Partidului Comuniștilor (PCRM) din Parlament solicită ca angajații Curții de Conturi să făcă un audit public al proiectului de asistență tehnică privind reconstrucţia clădirii Preşedinţiei de către reprezentanţa permanentă „SONBAY METAL SANAZI INSAAT TAAHHUT TICARET A.S.”.

Deputații PCRM afirmă că întreprinderile pentru executarea lucrărilor şi prestarea serviciilor au fost selectate fară licitaţie și că lista lucrărilor executate şi serviciilor prestate nu corespunde devizului de cheltuieli.

De asemenea, comuniștii susțin că lipsesc actele de predare-primire a lucrărilor executate şi serviciilor prestate şi actele de dare în exploatare a clădirii și că nu a fost modificat costul clădirii reconstruite în documentele contabile a Preşedinţiei Republicii Moldova.

Un proiect de decizie privind inițierea auditului va fi propus mâine, în plenul Parlamentului.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram