Deputații comuniști susțin că Președinția a fost reparată cu încălcări grave ale legislației, astfel, membrii fracțiunii Partidului Comuniștilor (PCRM) din Parlament solicită ca angajații Curții de Conturi să făcă un audit public al proiectului de asistență tehnică privind reconstrucţia clădirii Preşedinţiei de către reprezentanţa permanentă „SONBAY METAL SANAZI INSAAT TAAHHUT TICARET A.S.”.

Deputații PCRM afirmă că întreprinderile pentru executarea lucrărilor şi prestarea serviciilor au fost selectate fară licitaţie și că lista lucrărilor executate şi serviciilor prestate nu corespunde devizului de cheltuieli.

De asemenea, comuniștii susțin că lipsesc actele de predare-primire a lucrărilor executate şi serviciilor prestate şi actele de dare în exploatare a clădirii și că nu a fost modificat costul clădirii reconstruite în documentele contabile a Preşedinţiei Republicii Moldova.

Un proiect de decizie privind inițierea auditului va fi propus mâine, în plenul Parlamentului.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!