Deputații din actualul Legislativ se întrunesc în ședință publică. Prima ședință a Parlamentului din sesiunea de primăvară a fost programată pentru ziua de mâine, 7 februarie. 

Ședința plenară va începe la ora 11:00, iar pe ordinea de zi sunt zece proiecte, printre care: numirea lui Marian Lupu în caliate de președintelui la Curtea de Conturi, numirea în funcție a doi directori ai Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică; numirea în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor – director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

De asemenea, parlamentarii vor discuta și despre proiectul legii cu privire la acordarea suportului unic beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat și proiectul legii pentru modificarea Legii nr.315/2016 privind prestațiile sociale pentru copii (art.4, 5).

Totodată, deputații vor discuta și un proiect cu referire la efectuarea unui audit public a proiectului de asistență tehnică privind reconstrucția clădirii Președinției Republicii Moldova.

Aceasta poate fi și ultima ședință a Parlamentului din actuala componență a Legislativului, în contextul în care în prezent campania electorală este în plină desfășurare. Acest lucru a fost enunțat anterior de președintele Parlamentului, Andrian Candu.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!