Parcul Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei va fi renovat, începând cu luna aprilie a acestui an. Autoritățile municipale promit că proiectul prevede reconstrucția și extinderea aleilor pietonale, renovarea iluminatului public și a celui decorativ, amenajarea zonelor verzi, reabilitarea scenei în aer liber, destinată pentru evenimente culturale, precum și construcția unui stadion de minifotbal și a WC-ului public.

De asemenea, aici va fi instalat și un arbore fotovoltaic, va fi schimbat mobilierul urban și create piste pentru bicicliști.

Potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, schița de proiect și actele permisive urmează a fi perfectate și aprobate în perioada următoare, iar startul lucrărilor de reconstrucție este prevăzut pentru luna aprilie.

„Reconstrucția parcului este prioritatea nr.1 pentru sectorul Buiucani, ținând cont că zona din preajmă s-a dezvoltat din punct de vedere urbanistic, iar în deosebi seara, acest loc este preferat mulți cetățeni și oaspeți ai capitalei”, a spus în acest context Ruslan Codreanu, primarul interimar al capitalei.

Viceprimarul Nistor Grozavu a precizat că proiectul de modernizare a parcului urmează a fi avizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, dat fiind faptul că zona este de importanță națională. În paralel, subdiviziunile profil vor realiza expertiza dendrologică și vor îndeplini lucrări de intervenție la rețelele inginerești, precum și de pregătire a terenului pentru viitoarea reconstrucție.

Parcul „Alunelul” are o suprafață de 6,72 ha, fiind construit în anii ’60 ai secolului trecut.

Pentru anul 2019, municipalitatea a prevăzut surse financiare în valoare de cinci milioane de lei, în vederea amenajării zonelor de agrement: parcuri, scuaruri și alei în toate sectoarele capitalei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!