Ex-premierul Vlad Filat a fost escortat astăzi la Judecătoria Chișinău, filiala Buiucani, unde are loc ședință de judecată în al doilea dosar intentat pe numele său.

Filat a fost adus la sediul Judecătoriei înconjurat de mascați.

Ședința de judecată este publică, iar presei i s-a permis să filmeze și să fotografieze doar în debutul ședinței și la sfârșit.

Rugat de jurnaliști să comenteze intentarea celui de-al doilea dosar pe numele său, ex-prim-ministrul a spus că va face declarații după ședința de judecată.

Video: Unimedia.info

Prima ședință în al doilea dosar al lui Vlad Filat a fost programată pentru ziua de 31 ianuarie 2019, dar a fost amânată pentru ziua de azi, după ce judecătoarea Valentina Garabajiu și-a luat abținerea de la judecarea cauzei.

Vlad Filat este învinuit că ar fi săvârșit infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Potrivit procurorilor, în perioada anului 2013, fostul premier ar fi urmărit scopul deghizării originii ilicite și transferului mijloacelor financiare în proporţii deosebit de mari, provenite din infracțiuni de corupție, și ar fi fost organizatorul și autorul infracțiunii de spălare de bani, utilizând un intermediar cu care se afla în relații de afinitate, pentru realizarea transferurilor.

Vlad Filat a fost condamnat la data de 27 iunie 2016, de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Dosarul a ajuns la CtEDO. Fostul premier este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!