În perioada 4-5 februarie mai multe rute de maxi-taxi au fost verificate de către polițiști. Astfel, au fost depistate încălcări precum: transportarea persoanelor al căror număr depăşeşte cifră de locuri prevăzute, nu au eliberat biletele călătorilor cât și starea tehnică a vehiculelor. 

În urma verificărilor, au fost documentate 19 contravenții și întocmite procese verbale cu privire la contravenţie în baza:

-art. 204 alin. (7) ,, Călătoria fără bilet de călătorie’’;

-art. 228 alin. (2),, Încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor’’;

– art.240 alin. (1),, Nerespectarea indicatoarelor de semnalizare  rutieră şi de acordare a priorităţii de trecere,  a altor reguli de  circulaţie rutieră ‘’.

Cod Contravenţional, cu aplicarea sancţiunii principale este sub formă de amendă de 205 unităţi convenţionale, echivalent a 10 250 lei.

De asemenea, au fost abordate probleme precum, oprirea pentru îmbarcare/debarcare înafara stațiilor semnalizate, cauzele căderii pasagerilor și traumarea acestora, pornirea de pe loc cu ușile deschise, interzicerea fumatului și convorbirile telefonice în timpul conducerii.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!