/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Acordarea ajutoarelor înainte de Paști, pentru pensionarii care au venituri mai mici de 2000 de lei, aprobată în prima lectură

07 februarie 2019, ora 14:44

Parlamentul a aprobat astăzi proiectul care prevede acordarea unui ajutor financiar unic în valoare de șase sute de lei, înainte de sărbătorile de Paști, pensionarilor și beneficiarilor de alocații, care au un venit de până la două mii de lei. Proiectul a fost aprobat în primă lectură, urmând ca aprobarea în lectura a doua să fie propusă deja următorului Legislativ, componența căruia va fi stabilită după alegerile din luna februarie.

Deputații din opoziție le-au reproșat democraților, autorii proiectului, că propun aceste majorări înainte de alegeri și că există riscul ca proiectul să nu fie adoptat în lectura a doua de viitoarea componență a Legislativului.

La rândul lor, democrații au spus că sunt siguri că vor avea majoritate și în viitorul parlament și că proiectul va fi aprobat și în lectură finală.

Dacă va fi aprobat și în a doua lectură, beneficiari ai ajutoarelor vor fi circa șase sute de mii de persoane.

O alocație similară, de asemenea, de șase sute de lei, a fost acordată pensionarilor înainte de Crăciun.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram