Deputații din Parlamentul Republicii Moldova au aprobat cererea de demisie din funcția președinte al Curții de Conturi a lui Veaceslav Untilă. 

Deputatul liberal-democrat Tudor Deliu a declarat, de la tribuna parlamentară, că nu este de acord cu această demisie și i-a replicat lui Veaceslav Untilă faptul că nu a dus până la capăt activitatea de la Curtea de Conturi: „Personal nu pot accepta, nu se procedează în funcție de stat, așa cum procedați Dvs.”, i-a reproșat parlamentarul.

Partidul Liberal, de asemenea, a fost împotriva demiterii lui Untilă. Totuși, cererea de demisie a fost aprobată de majoritatea celor prezenți în sală.

Veaceslav Untilă a candidat la funcția de director la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și a câștigat concursul. Proiectul de numire a acestuia în funcția de director la ANRE de asemenea se discută azi în Parlament.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!