Deputații din Parlamentul Republicii Moldova au aprobat cererea de demisie din funcția președinte al Curții de Conturi a lui Veaceslav Untilă. 

Deputatul liberal-democrat Tudor Deliu a declarat, de la tribuna parlamentară, că nu este de acord cu această demisie și i-a replicat lui Veaceslav Untilă faptul că nu a dus până la capăt activitatea de la Curtea de Conturi: „Personal nu pot accepta, nu se procedează în funcție de stat, așa cum procedați Dvs.”, i-a reproșat parlamentarul.

Partidul Liberal, de asemenea, a fost împotriva demiterii lui Untilă. Totuși, cererea de demisie a fost aprobată de majoritatea celor prezenți în sală.

Veaceslav Untilă a candidat la funcția de director la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și a câștigat concursul. Proiectul de numire a acestuia în funcția de director la ANRE de asemenea se discută azi în Parlament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!