/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Deputații au aprobat demisia lui Veaceslav Untilă din funcția de președinte al Curții de Conturi

missing
07 februarie 2019, ora 12:06

Deputații din Parlamentul Republicii Moldova au aprobat cererea de demisie din funcția președinte al Curții de Conturi a lui Veaceslav Untilă. 

Deputatul liberal-democrat Tudor Deliu a declarat, de la tribuna parlamentară, că nu este de acord cu această demisie și i-a replicat lui Veaceslav Untilă faptul că nu a dus până la capăt activitatea de la Curtea de Conturi: „Personal nu pot accepta, nu se procedează în funcție de stat, așa cum procedați Dvs.”, i-a reproșat parlamentarul.

Partidul Liberal, de asemenea, a fost împotriva demiterii lui Untilă. Totuși, cererea de demisie a fost aprobată de majoritatea celor prezenți în sală.

Veaceslav Untilă a candidat la funcția de director la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și a câștigat concursul. Proiectul de numire a acestuia în funcția de director la ANRE de asemenea se discută azi în Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram