Curtea de Apel a respins recursul avocaților lui Gheorghe Petic prin care s-a cerut eliberarea acestuia din arest sub garanție personală. Astfel, Petic, care este și candidatul blocului ACUM cu numărul 33 în lista națională, va rămâne în arest până la 19 februarie.

„Votați acum, vă îndemn doar ACUM și candidații blocului contrariu toți o să fim în cătușe. Libertatea nostră va fi în cătușe, Republica Moldova va deveni o circumscripție care se va numi Vladimir Plahotniuc”.

Petic i-a transmis un mesaj și lui Vladimir Plahotniuc. Acesta însă nu a fost lăsat să vorbească până la urmă.

„La Penitenciarul 17 este pregătit un pat pe care scrie Vladimir Plahotniuc. Ți-am pregăti și albituri. Ești așteptat Vladimir Plahotniuc acolo, să stai lângă mine. Ne va fi vesel în doi, îți promit că ne va fi foarte vesel în doi”.

Gheorghe Petic a fost adus în sală doar la pronunțarea hotărârii. După ce a auzit decizia instanței, soția acestuia a izbucnit în lacrimi. Hotărâre a fost o surpriză și pentru avocat.

„Respinge ca nefondată recursul comun al inculpatului Gheorghe Petic avocaților acestuia Angela Istrate și a lui Andrian Cojocaru, cu privire la schimbarea măsurii preventive”, se spune în decizia Curții de Apel.

Nu m-am așteptat la o asemenea hotărâre, este un șoc pentru mine personal. Noi considerăm că lui Gheorghe Petic i-a fost încălcat un drept al său garantat de constituție și anume dreptul de a fi ales, mai mult ca atât lui Gheorghe Petic i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil”, Angela Istrate, avocata lui Gheorghe Petic.

Puteți vedea lista completă a candidaților blocului ACUM DA PAS, în categoria Alegeri.tv8.md.

Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta a respins acuzațiile.

Petic a ajuns în vizorul presei și al instituțiilor de drept după ce a declarat, inclusiv la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!