Mihai Ghimpu, președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), spune că, începând cu acest an, va lupta pentru cauza unirii în afara Parlamentului. Întrebat de reportera TV8, dacă intenționează cumva să se retragă din viața publică, în contextul în care, după ce a cedat fotoliul de președinte al PL, nu a prea apărut în spațiul public, Ghimpu a negat acest lucru.

„Niciodată nu am spus și nu va fi lucrul acesta. Eu toată viața mea am trăit-o pentru oameni și pentru cauza, pentru unirea cu țara-mamă România și cât o să fiu viu o să lupt (…). Lupta politică nu e numai ședințe, poate chiar Parlamentul câteodată îți încurcă, fiindcă ești legat de ordinea de zi a ședințelor, de programul asumat, dacă faci parte dintr-o alianță și nu poți promova programul tău pentru că trebuie să cedezi, să găsești consensul să mergi înainte. De fapt, gândul îți merge înainte, dar s-a întâmplat că a mers înapoi, vedeți cum e lupta asta în Parlament (…). Îmi doresc ca Parlamentul viitor să nu aibă fața actualului Parlamentu unde totul se vinde și se cumpără”, a comentat Mihai Ghimpu.

Deputatul PL susține că nu are intenția să candideze la viitoarele alegeri locale: „Nu locale, stați că, cu parlamentarele să mai vedem cum. La vară o să ne mai întâlnim. Credeți că totul se termină? Lupta încă urmează. Asta e așa, o repetiție generală, ce ține de alegerile parlamentare”, a spus Ghimpu.

Mihai Ghimpu i-a cedat funcția de președinte al Partidului Liberal, la sfârșitul anului 2018, lui Dorin Chirtoacă. Ghimpu nu se regăsește în lista PL la alegerile parlamentare din acest an.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!