Alegătorii care nu locuiesc pe adresa unde au viza de reședință, pot solicita un certificat pentru drept de vot, cu care își vor putea exercita dreptul de a alege, la orice secție de votare din țară, însă doar pentru candidații de pe circumscripția națională și referendum. 

De asemenea, alegătorii pot cere un certificat pentru drept de vot ce va permite votarea la alegerile parlamentare în circumscripția uninominală, însă acest lucru va fi posibil în orice secție de votare de pe teritoriul circumscripției uninominale în care alegătorul are domiciliul sau reședința valabilă.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), certificatele pentru drept de vot se eliberează de biroul electoral al secţiei de votare până la data de 23 februarie 2019, inclusiv.

„Potrivit legislaţiei electorale, persoanele care în ziua alegerilor nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţă valabilă pot solicita de la biroul electoral al secţiei de votare un certificat pentru drept de vot. Acesta se eliberează pe baza actului de identitate care atestă domiciliul sau reședința alegătorului în raza secţiei de votare respective”, se menționează într-un comunicat al CEC.

Birourile electorale activează zilnic, între ora 8.00 și 17.00, iar în zilele de odihnă – în baza unui program de muncă redus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!