/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Alegătorii pot solicita un certificat pentru drept de vot cu care vor putea vota la orice secție de votare din țară

missing
08 februarie 2019, ora 10:46

Alegătorii care nu locuiesc pe adresa unde au viza de reședință, pot solicita un certificat pentru drept de vot, cu care își vor putea exercita dreptul de a alege, la orice secție de votare din țară, însă doar pentru candidații de pe circumscripția națională și referendum. 

De asemenea, alegătorii pot cere un certificat pentru drept de vot ce va permite votarea la alegerile parlamentare în circumscripția uninominală, însă acest lucru va fi posibil în orice secție de votare de pe teritoriul circumscripției uninominale în care alegătorul are domiciliul sau reședința valabilă.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), certificatele pentru drept de vot se eliberează de biroul electoral al secţiei de votare până la data de 23 februarie 2019, inclusiv.

„Potrivit legislaţiei electorale, persoanele care în ziua alegerilor nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţă valabilă pot solicita de la biroul electoral al secţiei de votare un certificat pentru drept de vot. Acesta se eliberează pe baza actului de identitate care atestă domiciliul sau reședința alegătorului în raza secţiei de votare respective”, se menționează într-un comunicat al CEC.

Birourile electorale activează zilnic, între ora 8.00 și 17.00, iar în zilele de odihnă – în baza unui program de muncă redus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram