/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Decizia CEC privind contestația lui Bogatico care nu a fost înregistrat în calitate de candidat în circumscripția 4 Rîșcani

missing
08 februarie 2019, ora 17:53

Astăzi a fost a doua zi când a fost examinată contestația lui Bogatico. Prima dată proiectul a fost prezentat de Vasile Gafton care a propus să trimită spre reexaminare dosarul lui Bogatico. Proiectul de decizie nu a întrunit numărul necesar de voturi. A doua oară a fost prezentat de Iurie Ciocan care a pledat pentru respingerea proiectului. Proiectul acestuia a fost susținut de cinci membri CEC. Totuși, Vasile Gafton a spus că decizia Consiliului Electoral a fost luată cu mai multe încălcări. El a votat împotrivă.

Lui Bogatico i s-a refuzat înregistrarea pentru că 151 de semnături, din cele prezentate, au fost declarate nevalide. Acesta susține că Consiliul Electoral nu a ținut cont de prevederile articolului 47 din Codul Electoral care prevede că dacă susținătorul nu poate, din motive obiective, să completeze datele solicitate, acest lucru poate să-l facă un membru al grupului de inițiativă.

Victor Bogatico candidează și pe circumscripția națională la aceste alegeri, din partea Partidului Nostru, fiind numărul 54 pe listă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram