Comisia Electorală Centrală a respins contestația primarului orașului Rîșcani, Victor Bogatico, care a cerut anularea deciziei Consiliului Electoral care nu l-a înregistrat în calitate de candidat pe circumscripția nr. 4, Rîșcani, la alegerile parlamentare din acest an. Decizia propusă de Iurie Ciocan și a fost susținută de cinci membri CEC, trei fiind împotrivă.

Astăzi a fost a doua zi când a fost examinată contestația lui Bogatico. Prima dată proiectul a fost prezentat de Vasile Gafton care a propus să trimită spre reexaminare dosarul lui Bogatico. Proiectul de decizie nu a întrunit numărul necesar de voturi. A doua oară a fost prezentat de Iurie Ciocan care a pledat pentru respingerea proiectului. Proiectul acestuia a fost susținut de cinci membri CEC. Totuși, Vasile Gafton a spus că decizia Consiliului Electoral a fost luată cu mai multe încălcări. El a votat împotrivă.

Lui Bogatico i s-a refuzat înregistrarea pentru că 151 de semnături, din cele prezentate, au fost declarate nevalide. Acesta susține că Consiliul Electoral nu a ținut cont de prevederile articolului 47 din Codul Electoral care prevede că dacă susținătorul nu poate, din motive obiective, să completeze datele solicitate, acest lucru poate să-l facă un membru al grupului de inițiativă.

Victor Bogatico candidează și pe circumscripția națională la aceste alegeri, din partea Partidului Nostru, fiind numărul 54 pe listă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!