Primarul de Ialoveni, Sergiu Armașu, spune că este mulțumit că a reușit să aducă, în sfârșit, troleibuzele de la Chișinău în orașul său și nu este deranjat de faptul că problema a fost rezolvată în campania electorală. Edilul zice că s-a adresat la Monica Babuc, candidata Partidului Democrat (PD) pe circumscripția nr. 22 (Ialoveni), și problema a fost soluționată operativ. 

„Eu, de când sunt primar, am bătut la toate ușile, inclusiv la domnul Chirtoacă (…). Doamna Babuc, eu m-am adresat la dumneaei și vreau să vă spun că, într-un termen restrâns, s-au hotărât întrebările. Asta e rău sau e bine?”, a comentat Sergiu Armașu, contactat de TV8.md.

Primarul de Ialoveni spune că a făcut solicitarea chiar în timpul campaniei electorale: „Dumneaei a preconizat să candideze pe circumscripția respectivă și eu am spus, «de ce nu ne-am putea adresa ca să hotărâm problema?». Să mă scuzați, până acum tot au fost campanii electorale, de ce nu au rezolvat problema? Nu a putut nimeni rezolva această problemă, noi am rezolvat-o și acum se spune că e campanie electorală. Dar până acum nu a fost campanie electorală?”.

Mai mult, Sergiu Armașu nu exclude că ar putea adera la PD: „Da, eu poate și o să devin democrat, pe mine m-au ajutat acești oameni. O să devin, dacă trebuie”, a spus primarul.

Foto: Facebook/ Monica Babuc

Am contactat-o pe Monica Babuc să o întrebăm cum a reușit să rezolve problema, în contextul în care, în prezent, oficial, nu deține nicio funcție, însă candidata nu ne-a răspuns la telefon.

Nu au răspuns la apelurile TV8 nici funcționarii de la Primăria Chișinău: Dorin Ciornîi, directorul Regiei Transport Electric și Ruslan Codreanu, primarul interimar al capitalei.

Nici primarul de Ialoveni nu știe cum a reușit Monica Babuc, o simplă candidată la alegerile parlamentare, să rezolve în câteva zile o problemă care a așteptat să fie rezolvată mai mulți ani la rând.

„Ea a rezolvat problema în calitate de candidată pe circumscripția nr. 22 (…). Eu apăr interesele locuitorilor din Ialoveni , pentru mine este important să hotărăsc întrebările ialovenenilor”, spune Armașu.

Între timp, pe rețelele de socializare a apărut un colaj de fotografii din care reiese că unele dintre troleibuzele puse pe linia nr. 36 au fost luate de pe alte rute municipale, care circulă spre suburbiile Sîngera și Stăuceni. Autoritățile municipale nu au comentat deocamdată aceste imagini, iar edilul de la Ialoveni a spus că pentru el acest lucru mai puțin contează, important e că a rezolvat problema locuitorilor orașului pe care-l conduce.

Deși ruta de troleibuz a fost lansată, acordul dintre Primăria Ialoveni cu Primăria Chișinău nu a fost deocamdată aprobat de Consiliul Orășenesc Ialoveni și, respectiv, nici semnat.

„Noi am discutat asupra acordului, îl analizăm acuma cu juriștii și va fi supus pe ordinea de zi a Consiliului, dar sunt sigur că Consiliul o să mă susțină ca să acoperim diferența de cheltuieli. O călătorie din orașul Ialoveni până în centrul Chișinăului costă șase lei, dar va costa doar patru lei: doi lei, sectorul Ialoveni, și doi lei, pe sectorul Chișinău. Împreună fac patru lei și acesta este diferența pe care noi trebuie să o suportăm. Se va calcula în baza formulei kilometru – vehicul, câți kilometri parcurge pe teritoriul orașului Ialoveni un vehicul”, a explicat Sergiu Armașu.

Decizia de a fi deschisă o rută de troleibuze din Chișinău spre Ialoveni a fost luată, acum câteva zile, de consilierii municipali din Chișinău, iar astăzi, troleibuzele de pe ruta nr. 36 au început deja să circule pe traseul Chișinău – Ialoveni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!