/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

ȘAPTE candidați vor voturile celor din circumscripția de la Drochia (nr. 6). Unul se plimbă cu Skoda, alta, cu Volga

missing
08 februarie 2019, ora 09:02

Pe circumscripția uninominală nr. 6 (Drochia), candidează șapte persoane: patru candidați și trei candidate. Toți candidații de pe această circumscripție sunt reprezentanți ai partidelor politice.

Corneliu Pandevici de la Partidul Democrat (PDM); Alexandr Lupașco de la Partidul Socialiștilor (PSRM); Grigore Svecla de la Partidul ȘOR (PP ȘOR); Ghenadie Morcov de la Partidul Comuniștilor (PCRM); Svetlana Conea de la blocul ACUM DA PAS; Nina Cereteu de la Partidul Nostru (PN) și Violeta Roșca de la Partidul Liberal (PL).

Primul în buletinul de vot va fi Corneliu Pandevici, candidatul PDM. Acesta are 44 de ani, este jurist de profesie și deputat în actualul Legislativ.

Alegeri.tv8.md

Pandevici a obținut, în ultimii doi ani, un salariu de peste 302 de mii de lei și indemnizații de circa 23 de mii de lei, din funcția de deputat. În 2017, acesta a câștigat 1,3 milioane de lei, din vânzarea unui imobil. Tot în ultimii doi ani, deputatul democrat a organizat o petrecere de familie, la care invitații i-au dăruit cinci mii de euro.

Candidatul mai deține șase terenuri agricole în valoare de peste 13 mii de lei și două apartamente, unul dintre care îi aparține în proporție de 100%, iar alt apartament îl deține în comun cu alte trei persoane. Apartamentul pe care-l deține în proporție de 100% a fost cumpărat anul trecut, la prețul de 52,5 mii de euro (circa un milion de lei).

Pandevici mai declară un automobil de model Skoda Superb, din anul 2014, cumpărată în anul 2015, în leasing, contra sumei de circa 19 mii de euro. Pe lângă acest contract de leasing, candidatul mai are un credit de 200 de mii de lei, la Victoriabank.

Alexandr Lupașco, candidatul PSRM, are 66 de ani și este de meserie inginer și președintele Organizației Teritoriale a PSRM din Drochia. În ultimii doi ani, Lupașco ar fi obținut venituri de doar cinci mii de lei din salariu, de la Consiliul Orășenesc Drochia. Acesta deține însă șapte terenuri agricole, care au o valoare totală de peste 116 mii de lei.

Candidatul socialist are și două imobile: o casă la sol, în valoare de 680 de mii de lei, și un apartament, în valoare de 650 de mii de lei. Alexandr Lupașco mai are și două unități de transport: un Volkswagen Golf din anul 2002, de circa 74 de mii de lei, și un GAZ 24, din anul 1985, care are o valoare de circa 25 de mii de lei.

Grigore Svecla, candidatul PP ȘOR pe aceeași circumscripție, are 38 de ani și este jurist de profesie.

Alegeri.tv8.md

În ultimii doi ani, candidatul PP ȘOR a obținut peste 61 de mii de lei din salariile achitate de Eximbank, de la Partidul ȘOR și de la Asociația Obștească „Pentru Orhei”. De asemenea, soția lui a obținut un salariu de circa 21,6 mii de lei, de la SA Apă-Canal Orhei și indemnizații de peste 23 de mii de lei, pentru întreținerea copilului.

Svecla are în proprietate două terenuri în valoare totală de circa 39 de mii de lei; cota parte în două apartamente, în valoare totală de circa 217 mii de lei, și cotă parte în opt case de locuit, valoarea totală a cărora este de peste 300 de mii de lei. Candidatul mai are trei credite de peste 350 de mii de lei.

Ghenadie Morcov este candidatul PCRM de la Drochia. El are 54 de ani și este medic de profesie. În prezent, Morcov deține funcția de șef de secție la un Centrul de Sănătate Autonom din Drochia.

Alegeri.tv8.md

În perioada anilor 2017 – 2018, candidatul a avut un câștig salarial de peste 355 de mii, iar soția acestuia, aproape 284 de mii de lei.  Ghenadie Morcov deține o casă de locuit care valorează aproximativ 80 de mii de lei și o mașină de marcă Mitsubishi, fabricată în anul 2006, care valorează 7000 de euro.

Svetlana Conea este candidata blocului ACUM DA PAS pe aceeași circumscripție. Ea are 66 de ani și este pensionară, dar de profesie este contabilă.

Alegeri.tv8.md

Svetlana Conea a avut, în ultimii doi ani, venituri din pensie, de 144 de mii de leii. De asemenea, candidata a declarat și veniturile salariale ale soțului ei, care a obținut în ultimii doi ani 12 mii de lei și 4200 de lei, venitul soțului din darea în arendă a unui teren agricol. De asemenea, soțul candidatei a primit 84 de mii de lei din pensie.

Candidata din partea blocului ACUM deține trei terenuri agricole și cota parte la alte două terenuri agricole. Valoarea totală a acestor terenuri este de aproape 20 de mii de lei. Conea declară trei case de locuit, valoarea totală a cărora este de circa 143 de mii de lei; un garaj de 38,7 mii de lei și alte șase bunuri imobile nefinalizate. Candidata deține și o mașină Volga, fabricată în anul 1959, valoarea căreia este de cinci mii de lei.

Conea deține trei conturi bancare, dar are bani doar pe unul dintre ele – trei mii de lei. De asemenea, aceasta are și un credit de 30 de mii de lei, la o bancă comercială.

Nina Cereteu este primărița (degrevată din funcție) a orașului Drochia. Aceasta este candidata PN. Are 32 de ani, iar de profesie este juristă.

Alegeri.tv8.md

În perioada anilor 2017 – 2018, Nina Cereteu a obținut un venit salarial de 194 de mii de lei, iar soțul acesteia, care este primar al orașului Drochia, tot de la PN, Victor Bogatico, a câștigat 223 de mii de lei din salariu. Soții au obținut și o indemnizație de 54,8 mii de lei – indemnizație pentru copil.

Cei doi soți nu declară nici case, nici terenuri și nici mașini, dar, în schimb, susțin că au datorii de peste 140 de mii de lei la bănci.

Ultima candidată pe lista circumscripției de la Drochia este Violeta Roșca de la PL. Ea are 59 de ani, este profesoară și consilieră raională.

Alegeri.tv8.md

Partidul Liberal i-a achitat Violetei Roșca, în ultimii doi ani, salarii în sumă totală de 50 de mii de lei. De asemenea, ea a câștigat șase mii de lei pentru activitatea ei în Consiliul Raional. Soțul Violetei Roșca a câștigat din salariu, în ultimii doi ani, circa 213 mii de lei. Din activitatea de pedagog, candidata a câștigat 21,6 mii de lei, în perioada anilor 2017 – 2018. Tot în perioada aceasta, Roșca a primit ca moștenire 20 de mii de lei, iar din pensie a avut un venit de 37,5 mii de lei.

Candidata PL are un teren agricol, în valoare de 20 de mii de lei; o casă de locuit și un apartament, ambele moștenite și cu o valoare totală de peste 110 mii de lei. De asemenea, Roșca are și două mașini: un Opel Meriva, cu o valoare declarată de 50 de mii de lei, și o Lada, de zece mii de lei.

Mai multe informații despre alegerile parlamentare din acest, inclusiv listele candidaților, găsiți pe pagina Alegeri.tv8.md.

Vezi și:

Circumscripția 5 Glodeni: Unii au și casă și masă și venituri de milioane, alții doar salariu. Profilurile celor opt candidați la funcția de deputat

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram