Partidul ȘOR, condus de Ilan Șor, este o piesă importantă în construcția post-electorală. De această părere este comentatorul politic Victor Ciobanu. Potrivit lui, formațiunea va depăși pragul electoral și va obține minim cinci mandate în următorul Parlament, ceea ce îi va permite să formeze o fracțiune. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Asta rezolvă multe probleme tehnologice – mai întâi nu le permite socialiștilor să obțină de unii singuri majoritatea și aceste 43%, cu două-trei săptămâni înainte de alegeri, mă fac să cred că socialiștii nu mai au resurse pentru a accelera ca să treacă de acest prag”, consideră Victor Ciobanu.

În opinia comentatorului politic Corneliu Ciurea, „fenomenul Ilan Șor” este un fenomen politic instabil. Acesta a ieșit din Orhei, a devenit un fenomen politic la scară națională, „însă în Orhei rădăcinile lui par a fi mai șubrede pentru că populația vede că Ilan Șor nu este fidel”.

Potrivit Barometrului de Opinie Publică, publicat ieri, în viitorul Parlament ar accede doar trei formațiuni politice. Astfel, în Parlament ar intra PSRM, cu circa 20% din voturile respondenților, urmat de Blocul ACUM, votat de 11,7 din participanții la sondaj, dar și de PDM cu care ar acumula 9 la sută. În același timp, autorii sondajului au remarcat că din numărul celor deciși, partidul Șor ar acumula 5,8 la sută din voturile respondenților, și astfel se poate de presupus că acesta va intra în următorul legislativ.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!