Doi locuitori ai capitalei au fost atacați în plină stradă și jefuiți, la sfârșitul lunii ianuarie. Una dintre victime a rămas fără portmoneu, în care avea bani și acte, și un inel de aur, iar altă victimă a rămas fără telefonul mobil.

„Primul caz a fost înregistrat la orele 22.00, în timp ce victima, un bărbat de 40 de ani se deplasa spre domiciliu, de acesta s-au apropiat persoane necunoscute  care i-au aplicat mai multe lovituri şi în mod deschis i-au sustras un inel din aur și portmoneul cu acte, carduri și bani, cauzându-i un prejudiciu în sumă de 9250 lei”, informează Poliția într-un comunicat.

Al doilea caz a avut loc la ora 1.00, pe bulevardul Moscova din sectorul Râșcani. „Amenințând victima cu o armă machetă, suspecții i-au sustras un telefon mobil model ,,Xiaomi” la preț de 2300”, spun cei de la Poliție.

Pe 1 februarie, Poliția din Chișinău a reținut șase tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, bănuiți că au comis actele de tâlhărie. Bunurile sustrase au fost depistate de către polițiști și urmează a fi returnate victimelor.

Suspecții și-au recunoscut vina, iar oamenii legii spun că anterior, indivizii au mai fost atrași la răspundere pentru infracţiuni similare.

În prezent, tinerii sunt cercetați  penal pentru infracţiunea de jaf, care prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la cinci până la șaspte ani, și tâlhărie, care se pedepseşte cu închisoare de la opt la zece ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!