/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Un candidat PSRM pe o circumscripție de peste hotare propune crearea unui consiliu al diasporei pe lângă Parlament

08 februarie 2019, ora 12:43

Gaik Vartanean, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM) la alegerile parlamentare pe circumscripția nr. 51 (SUA și Canada), propune crearea unei comisii sau a unui consiliu al diasporei în Parlamentul Republicii Moldova.

Acesta susține că din consiliu trebuie să facă parte reprezentanți ai diasporei, care să fie delegați și aleși de cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotare.

„Nu voi pretinde la funcția de conducere a acestei comisii. Scopul meu este crearea unui mecanism care să faciliteze comunicarea dintre autorități, guvernare și diasporă”, a spus Vartanean astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, candidatul socialist a mai propus și crearea unei platforme online pentru diasporă și susține necesitatea acordării moldovenilor de peste hotare a serviciilor consulare eficiente, de calitate și accesibile.

Pe circumscripția uninominală nr. 51 (SUA, Canada) sunt înregistrați 13 concurenți electorali.

Puteți urmări conferința PSRM în întregime, în video de mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram