Un candidat de pe circumscripția uninominală nr. 9 (Bălți) indică în declarația de avere 81 de terenuri, majoritatea dintre acestea sunt terenuri agricole, au o valoare de la 400 de lei la circa 35 000 de lei, iar valoarea totală a proprietății funciare este de peste 1,2 milioane de lei.

Este vorba despre candidatul Partidului Democrat (PDM) Serghei Buzurnîi, care până să înceapă campania electorală a fost primarul satului Sadovoe, din municipiul Bălți.

Buzurnîi, care este de profesie agronom, a devenit pentru prima oară primarul localității Sadovoe în anul 2003. Ulterior, acesta a fost ales ca primar în anul 2011 și reales la alegerile locale din anul 2015.

Potrivit declarației de avere, candidatul democrat ar fi obținut șase dintre cele 81 de terenuri în primul său mandat de primar, iar în următoarele două mandate, în colecția „moșierului” au mai apărut alte 56 de terenuri. Totuși, acesta are terenuri pe care le-a obținut și la începutul anilor `90 și în perioada de după primul mandat de primar.

La capitolul venituri pentru ultimii doi ani, Serghei Buzurnîi indică doar salariul său, de circa 163 de mii de lei, și salariul soție, de aproximativ 56,5 mii de lei.

De asemenea, candidatul mai deține o casă de locuit, care ar valora, potrivit declarației de avere, circa 128 de mii de lei (circa 6500 de euro) și alte șapte imobile, printre care și un spațiu comercial. Familia Buzurnîi folosește trei autoturisme, însă în declarație indică doar valoarea unei mașini, pe care o deține în proprietate, fabricată în anul 2006 și care ar costa, potrivit candidatului, 900 de euro. Celelalte două autoturisme, fabricate în 2015 și în 2017, sunt doar în posesia candidatului, potrivit declarației de avere.

Serghei Buzurnîi mai deține și un o întreprindere care desfășoară activități agricole – SRL „SELMAX și K”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!