/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum de aderare la UE, peste 46% dintre moldoveni ar vota pentru

missing
10 februarie 2019, ora 17:26

Dacă duminica viitoare în Republica Moldova s-ar organiza un referendum pentru a întreba populația opinia despre aderarea la Uniunea Europeană, 46,9% dintre moldoveni ar vota pentru, iar 25,9 s-ar pronța împotrivă. Cel puțin așa arată datele celui mai recent Barometru de Opinie Publică, făcut public săptămâna curentă. 

Din numărul total de respondenți, 19,1% au declarat că nu au luat o decizie privind o eventuală aderare la UE, iar alte 7,1% spun că nu ar participa la scrutin. 1% dintre participanții la sondaj nu au răspuns la această întrebare.

Totodată, 59% dintre respondenții BOP spun că relațiile dintre Republica Moldova și România sunt bune sau foarte bune. Peste 26% dintre participanții la sondaj nu au răspuns la această întrebare.

Întrebați dacă Republica Moldova ar fi avantajată sau dezavantajată dacă va deveni membru al UE, peste 47% au spus că va avea mai multe sau doar avantaje, iar peste 25% consideră că ar avea mai multe sau doar dezavantaje. Ponderea celor care nu au răspuns este de peste 27%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram