Dacă duminica viitoare în Republica Moldova s-ar organiza un referendum pentru a întreba populația opinia despre aderarea la Uniunea Europeană, 46,9% dintre moldoveni ar vota pentru, iar 25,9 s-ar pronța împotrivă. Cel puțin așa arată datele celui mai recent Barometru de Opinie Publică, făcut public săptămâna curentă. 

Din numărul total de respondenți, 19,1% au declarat că nu au luat o decizie privind o eventuală aderare la UE, iar alte 7,1% spun că nu ar participa la scrutin. 1% dintre participanții la sondaj nu au răspuns la această întrebare.

Totodată, 59% dintre respondenții BOP spun că relațiile dintre Republica Moldova și România sunt bune sau foarte bune. Peste 26% dintre participanții la sondaj nu au răspuns la această întrebare.

Întrebați dacă Republica Moldova ar fi avantajată sau dezavantajată dacă va deveni membru al UE, peste 47% au spus că va avea mai multe sau doar avantaje, iar peste 25% consideră că ar avea mai multe sau doar dezavantaje. Ponderea celor care nu au răspuns este de peste 27%.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!