După ce șeful statului a fost acuzat de președintele Parlamentului, Andrian Candu, că se folosește de eliberarea ostaticilor moldoveni din Afganistan în scop electoral, Igor Dodon a venit cu o replică: „Ce-ați făcut voi trei ani de zile pentru salvarea ostaticilor, ca acum să criticați că ei n-au fost eliberați cu câteva luni, săptămâni sau zile mai devreme?”, a scris Dodon pe rețelele de socializare. 

„De mult timp am ținut pe masă dosarul acestui caz și am grăbit cât am putut eliberarea cetățenilor noștri. Ca Președinte al țării, am considerat de datoria mea, drept o maximă prioritate să contribui la rezolvarea pozitivă și cât mai grabnică a acestei probleme critice. Am dorit enorm ca eliberarea lor să se întâmple încă în 2018, ca cei doi piloți să întâmpine Revelionul acasă, în Patrie, printre cei dragi. N-a fost să fie așa, fiindcă prea dificilă era situația lor. Până la urmă, contează că ei în sfârșit au scăpat din închisoarea talibanilor și acum se află în afara oricărui pericol. Ei deja au comunicat cu rudele și sunt fericiți că tot răul a rămas în trecut”, a comentat Dodon.

„Haideți să ne bucurăm cu toții pentru eliberarea cetățenilor noștri. Este nedemn să regretați că ei au fost eliberați acum și nu după alegeri. Aici e vorba de viața și soarta oamenilor și există momente când speculațiile și luptele politice trebuie lăsate într-o parte, pentru că pe lângă competiția politică trebuie să existe și morală, și omenie, oricât de greu e de găsit așa ceva în politica moldovenească”, a mai spus șeful statului.

Piloții moldoveni au fost luați ostatici de talibani în anul 2015. Elicopterul de tip Mi-17, cu trei membri ai echipajului, toți moldoveni, transporta 18 militari afgani. La un moment dat elicopterul a fost atacat. Piloții au fost nevoiți să aterizeze de urgență. Când au ajuns la sol unul dintre piloți a fost omorât de talibani, iar ceilalți doi au fost luați ostatici.

Astăzi, Igor Dodon a anunțat că piloții au fost eliberați și se află în prezent la Moscova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!