Candidatul independent de pe circumscripția nr. 51 (SUA, Canada) Valeriu Ghilețchi, cataloghează materialul privind amplasarea secțiilor de votare de pe această circumscripție în apropierea bisericilor baptiste drept un fals. Acesta susține că două din cele patru secții de votare deschise în incinta bisericilor sunt aceleași ca și la alegerile din 2014 și 2016.

Ghilețchi spune că cele patru secții de votare care vor fi deschise în incinta bisericilor au fost selectate inclusiv din motiv că acestea, fiind centre-comunitare, oferă spații gratuite pentru desfășurarea alegerilor.

„În Portland, secția de votare va fi amplasată în oficiul unei companii de asigurări. Jurnaliștii respectivi au căutat în zonă și au găsit că la o distanță proximă există o biserică, făcând imediat o corelație. Probabil, acești jurnaliști nu s-au încumetat să afle că biserici în SUA sunt foarte des amplasate“, spune Valeriu Ghilețchi.

Totodată, candidatul mai precizează, într-un comunicat, faptul că a fost tradus distorsionat abrevierea TBC, care ar însemna „To Be Confirmed” prin Trinity Baptist Church, ceea ce în traducere însemnând o biserică baptistă. Astfel, Ghilețchi acuză autorii materialului de manipulare.

În același timp, candidatul din SUA și Canada susține că secția de votare din Sacramento nu este amplasată în centrul unei comunități baptiste: „În realitate, secția de votare este amplasată într-o clădire din preajma unui restaurant moldovenesc, iar în apropierea acesteia nu se află niciun centru creștin, informațiile prezentate de jurnaliști fiind practic inventate”, spune Ghilețchi.

De asemenea, Ghilețchi susține că va depune o sesizare la autoritățile din SUA „prin care va semnaliza aceste cazuri de dezinformare și manipulare în context electoral”.

Pe circumscripția nr. 51 s-au înregistrat 13 candidați, dintre care nouă sunt independenți.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!