Acuzații dure în adresa blocului electoral ACUM. Fără a oferi dovezi, liderul Mișcării Populare Antimafie a declarat că mai mulți candidați ai formațiunii politice se vor alinia democraților, dacă vor ajunge în Parlament. Întrebat despre cine are în vedere, politicianul a preferat să nu prezinte nume concrete. În schimb, a precizat că Partidul Democrat ar fi pregătit deja oferta pentru candidați. În replică, reprezentanții blocului ACUM au respins acuzațiile, menționând că Sergiu Mocanu ar fi un exponent al oligarhiei.

Noi știm foarte exact că Plahotniuc are candidați pe circumscripții uninominale, care vor trece de partea lui Plahotniuc dacă vor ajunge deputați. Și asta nu-i numai faptul că acolo sunt candidați ci și faptul că mai sunt încă mulți alții primari, oameni ca și cum independenți care au mers pe listele ACUM. Noi o să-i întrebăm pe Maia Sandu și Năstase cum s-a ajuns ca unii candidați de pe listele lor să treacă așa zisul filtru a lor”, Sergiu Mocanu, candidat pe lista Mișcării Populare Antimafie.

Liderul Mișcării Populare Antimafie consideră că blocul ACUM ar mima lupta cu Partidul Democrat.

„Știm că Plahotniuc o să le facă ofertă celor de la ACUM să lupte împotriva lui Dodon, în ultimele două săptămâni de zile. Știm că Plahotniuc are de gând să le ceară celor de la ACUM să-și retragă reciproc candidații ca să poată să lupte împotriva lui Dodon”, Sergiu Mocanu, candidat pe lista Mișcării Populare Antimafie.

Ei nici nu sunt percepuți, mă refer la Blocul ACUM, în spațiul public prin ceea ce fac ei prin campania lor ca o forță antiplahotniuc”, Daniela Bodrug, candidată pe lista Mișcării Populare Antimafie.

Pe de altă parte, solicitați pentru un comentariu, reprezentanții Blocului ACUM au spus că fiecare declarație a lui Sergiu Mocanu îl deconspiră drept un agent de influență al oligarhiei. „Ar trebui să-și schimbe numele partidului în Anti-ACUM și PRO-Mafie. În ciuda tuturor denigrărilor, blocul ACUM ca continua lupta!”, au mai precizat reprezentanții formațiunii electorale. Iar purtătorul de cuvânt al democraților a precizat că Sergiu Mocanu doar își face campanie.

Eu nu cred că există careva, sau ceea ce spune dumnealui fiindcă vrea să-și mai atragă atenția. Dar partidul Democrat de fiecare dată a spus că este gata de negocieri cu cei care au aceeași viziune ca și noi și este logic ca să fie depășite careva aspecte personale sau nemulțumiri în interesul statului”, Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt, PDM.

Mișcarea Populară Antimafie s-a înscris în cursa electorală cu 32 de candidați pe lista de partid. Partidul nu a înaintat vreun candidat pe circumscripții uninominale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!