O delegație din Republica Moldova, de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), a mers ieri la Moscova, pentru a acorda asistența necesară revenirii acestora în țară. 

Din delegație fac parte: secretarul general de stat al MAEIE Mihail Căpățînă și medicul șef al spitalului Cancelariei de Stat Evgheni Vasiliev.

„Autoritățile moldovenești au solicitat organelor competente ale Federației Ruse asigurarea accesului delegației Republicii Moldova, în cursul zilei de astăzi, la cei doi cetăţeni ai Republicii Moldova eliberați din prizonierat în Afganistan”, se menționează într-un comunicat al MAEIE.

Reprezentanții Ministerului precizează că solicitarea autorităților moldovenești reiese din prevedrile Convenției de la Viena cu privire la relaţiile consulare (1963), articolul 5, punctele a), e),g),h) și în special articolul 36, paragraful 1, Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice (1961), articolul 3, punctul 1, paragraful b), care prevăd expres dreptul la ocrotirea în statul acreditar a intereselor statului acreditant şi ale cetăţenilor săi, în limitele admise de dreptul internaţional, precum şi Convenţiei Consulare dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă (1994).

Despre eliberarea piloților moldoveni din prizonierat din Afganistan a anunțat ieri președintele Igor Dodon. Acesta a spus că va merge personal în Rusia să-i aducă acasă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!