/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

O delegație din Moldova a mers la Moscova. Ministerul de Externe cere autorităților ruse accesul la piloții eliberați din prizonierat

missing
12 februarie 2019, ora 12:35

O delegație din Republica Moldova, de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), a mers ieri la Moscova, pentru a acorda asistența necesară revenirii acestora în țară. 

Din delegație fac parte: secretarul general de stat al MAEIE Mihail Căpățînă și medicul șef al spitalului Cancelariei de Stat Evgheni Vasiliev.

„Autoritățile moldovenești au solicitat organelor competente ale Federației Ruse asigurarea accesului delegației Republicii Moldova, în cursul zilei de astăzi, la cei doi cetăţeni ai Republicii Moldova eliberați din prizonierat în Afganistan”, se menționează într-un comunicat al MAEIE.

Reprezentanții Ministerului precizează că solicitarea autorităților moldovenești reiese din prevedrile Convenției de la Viena cu privire la relaţiile consulare (1963), articolul 5, punctele a), e),g),h) și în special articolul 36, paragraful 1, Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice (1961), articolul 3, punctul 1, paragraful b), care prevăd expres dreptul la ocrotirea în statul acreditar a intereselor statului acreditant şi ale cetăţenilor săi, în limitele admise de dreptul internaţional, precum şi Convenţiei Consulare dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă (1994).

Despre eliberarea piloților moldoveni din prizonierat din Afganistan a anunțat ieri președintele Igor Dodon. Acesta a spus că va merge personal în Rusia să-i aducă acasă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram