/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Pe o porțiune a traseului Chișinău-Leușeni se circulă dificil. Drumuri blocate din cauza ninsori nu sunt, la această oră

12 februarie 2019, ora 17:41

La această oră drumurile naționale blocate din cauza ninsorii nu sunt, informează reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI). În același timp, pe un sector de drum sunt înregistrate dificultăți de circulație rutieră, este vorba despre drumul național M1, la frontieră cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontieră cu Ucraina, km 50-56 (în apropierea localității Stejăreni). Din spusele celor de la MEI, motivul circulației dificile este că „unii conducători auto nu respectă prevederile Regulamentului circulației rutiere”. 

Potrivit MEI, pe drumurile naționale se efectuează lucrări de patrulare și combaterea lunecușului. În procesul tehnologic, începând cu ora 7 până la ora 17, au fost antrenate 38 utilaje speciale, utilizate 212 tone material antiderapant și antrenați 16 muncitori rutieri.

„În aceste condiții, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor”, spun angajații MEI.

Pentru mai multe informații despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, cetățenii pot accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md.

De asemenea, în perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. ,,Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele: 022-74-89-61, 022-22-55-30, 060477177. În același timp, pe traseele naționale sunt amplasate camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real – http://asd.md/camera-video.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram