Președintele Ucrainei, Petro Poroșenco, nu va veni mâine la Chișinău, așa cum a declarat șeful statului Igor Dodon. Nici reprezentanții Guvernului, nici ai Parlamentului și nici ai Ministerului Afecerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) nu confirmă această informație. 

UPDATE, Ora 15.06: Ulterior, și reprezentanții Ambasadei Ucrainei la Chișinău au spus că pe agenda președintelui Petro Poroșenco nu se regăsește o vizită în Republica Moldova, pentru ziua de mâine. De asemenea, reprezentanții Ambasadei au spus că nu comentează informațiile apărute în presă.

ORA, 13.38: „Nu avem informații referitor la o posibilă vizită a lui Petro Poroșenco la Chișinău deocamdată”, a spus Stela Nistor, consilieră a prim-ministrului Pavel Filip, contactată de TV8.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al MAEIE, Alexandu Roitman, spune că o asemenea vizită a fost planificată anterior, însă apoi a fost amânată.

„A fost amânată pentru o perioadă ulterioară. În contactele noastre cu autoritățile de la Kiev, pe agenda bilaterală se menține acest subiect”, a spus reprezentantul MAEIE.

Totuși, potrivit MAEIE, în cadrul vizitei planificate anterior și care a fost amânată, partea ucraineană nu a solicitat o întrevedere cu președintele Igor Dodon.

Subiectul a apărut în presă după ce președintele Igor Dodon a declarat, într-un interviu, că Petro Poroșenco va veni mâine la Chișinău, dar că el nu se va întâlni cu omologul său ucrainean.

Ulterior, serviciul de presă al Președinției a postat două documente prin care Cancelaria de Stat a solicitat Președinției acordul ca Orchestra prezidențială și Garda de onoare să fie prezente la evenimentul de întâmpinare a președintelui ucrainean la Chișinău.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!