/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/UPDATE/ Poroșenco nu vine mâine la Chișinău! Ce spun reprezentanții Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova

missing
12 februarie 2019, ora 15:04

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenco, nu va veni mâine la Chișinău, așa cum a declarat șeful statului Igor Dodon. Nici reprezentanții Guvernului, nici ai Parlamentului și nici ai Ministerului Afecerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) nu confirmă această informație. 

UPDATE, Ora 15.06: Ulterior, și reprezentanții Ambasadei Ucrainei la Chișinău au spus că pe agenda președintelui Petro Poroșenco nu se regăsește o vizită în Republica Moldova, pentru ziua de mâine. De asemenea, reprezentanții Ambasadei au spus că nu comentează informațiile apărute în presă.

ORA, 13.38: „Nu avem informații referitor la o posibilă vizită a lui Petro Poroșenco la Chișinău deocamdată”, a spus Stela Nistor, consilieră a prim-ministrului Pavel Filip, contactată de TV8.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al MAEIE, Alexandu Roitman, spune că o asemenea vizită a fost planificată anterior, însă apoi a fost amânată.

„A fost amânată pentru o perioadă ulterioară. În contactele noastre cu autoritățile de la Kiev, pe agenda bilaterală se menține acest subiect”, a spus reprezentantul MAEIE.

Totuși, potrivit MAEIE, în cadrul vizitei planificate anterior și care a fost amânată, partea ucraineană nu a solicitat o întrevedere cu președintele Igor Dodon.

Subiectul a apărut în presă după ce președintele Igor Dodon a declarat, într-un interviu, că Petro Poroșenco va veni mâine la Chișinău, dar că el nu se va întâlni cu omologul său ucrainean.

Ulterior, serviciul de presă al Președinției a postat două documente prin care Cancelaria de Stat a solicitat Președinției acordul ca Orchestra prezidențială și Garda de onoare să fie prezente la evenimentul de întâmpinare a președintelui ucrainean la Chișinău.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram