/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ ACUM și-a lansat angajamentele pentru domeniul Educației. Promit salarii mai mari și condiții mai bune

missing
12 februarie 2019, ora 18:44

Noi angajamente de la blocul ACUM; de această dată, formațiunea politică și-a prezentat inițiativele pentru modernizarea sistemului educațional. Astfel, liderii blocului au spus că dacă vor ajunge la guvernare va majora salariile lucrătorilor din domeniu și vor crea condiții mai bune în școli și grădinițe.

Unul din candidații blocului, Liliana Nicolăescu – Onofrei, cea care anterior s-a aflat la conducerea ministerului Educației, alături de Maia Sandu, a spus că actuala guvernare este vinovată de situația din sistemul educațional.

LILIANA NICOLAESCU-ONOFREI, CANDIDATĂ PE LISTA BLOCULUI ACUM: „În societatea noastră însă, din păcate, și până acum guvernarea nu a făcut nimic nu a făcut nimic pentru a schimba situația. În continuare, școală și pedagogii au un statut social scăzut”.

ANDREI NĂSTASE, CANDIDAT PE LISTA BLOCULUI ACUM: „Cea mai mare parte a directorilor de școli sunt numiți politic, iar singură, sau cea mai importantă calitate a lor este cea de membru de partid”.

Iar pentru a remedia situația ei își propun să implementeze un plan de acțiuni din câteva puncte.

MAIA SANDU, CANDIDATĂ PE LISTA BLOCULUI ACUM: „Ne propunem trei lucruri urgente: majorarea angajaților din sistemul educațional, reformarea învățământului pedagogic, simplificarea procedurilor birocratice din sistem. Ne propunem să sporim și să folosim eficient resursele pentru educație astfel încât să putem să îmbunătățim condițiile în instituțiile de învățământ”.

Totodată, reprezentanții ACUM au soluții și pentru a scape de supraaglomerarea grădinițelor de stat.

ANDREI NĂSTASE, CANDIDAT PE LISTA BLOCULUI ACUM: „Facilitarea deschiderii grădinițelor private în special în Chișinău pentru a combaterea supraaglomerarea. Asigurarea a condițiilor proxime în vederea sporirii în instituțiile de educație timpurie a numărului de locuri de creșă pentru copiii de până la trei ani, în conformitate cu solicitările părinților”.

Blocul electoral ACUM DA PAS s-a înscris în cursă electorală cu 54 de candidați pe liste și 49 de candidați pe circumscripții uninominale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram