Noi angajamente de la blocul ACUM; de această dată, formațiunea politică și-a prezentat inițiativele pentru modernizarea sistemului educațional. Astfel, liderii blocului au spus că dacă vor ajunge la guvernare va majora salariile lucrătorilor din domeniu și vor crea condiții mai bune în școli și grădinițe.

Unul din candidații blocului, Liliana Nicolăescu – Onofrei, cea care anterior s-a aflat la conducerea ministerului Educației, alături de Maia Sandu, a spus că actuala guvernare este vinovată de situația din sistemul educațional.

LILIANA NICOLAESCU-ONOFREI, CANDIDATĂ PE LISTA BLOCULUI ACUM: „În societatea noastră însă, din păcate, și până acum guvernarea nu a făcut nimic nu a făcut nimic pentru a schimba situația. În continuare, școală și pedagogii au un statut social scăzut”.

ANDREI NĂSTASE, CANDIDAT PE LISTA BLOCULUI ACUM: „Cea mai mare parte a directorilor de școli sunt numiți politic, iar singură, sau cea mai importantă calitate a lor este cea de membru de partid”.

Iar pentru a remedia situația ei își propun să implementeze un plan de acțiuni din câteva puncte.

MAIA SANDU, CANDIDATĂ PE LISTA BLOCULUI ACUM: „Ne propunem trei lucruri urgente: majorarea angajaților din sistemul educațional, reformarea învățământului pedagogic, simplificarea procedurilor birocratice din sistem. Ne propunem să sporim și să folosim eficient resursele pentru educație astfel încât să putem să îmbunătățim condițiile în instituțiile de învățământ”.

Totodată, reprezentanții ACUM au soluții și pentru a scape de supraaglomerarea grădinițelor de stat.

ANDREI NĂSTASE, CANDIDAT PE LISTA BLOCULUI ACUM: „Facilitarea deschiderii grădinițelor private în special în Chișinău pentru a combaterea supraaglomerarea. Asigurarea a condițiilor proxime în vederea sporirii în instituțiile de educație timpurie a numărului de locuri de creșă pentru copiii de până la trei ani, în conformitate cu solicitările părinților”.

Blocul electoral ACUM DA PAS s-a înscris în cursă electorală cu 54 de candidați pe liste și 49 de candidați pe circumscripții uninominale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!