Concurentul electoral Ilan Șor rămâne în cursa electorală. O decizie în acest sens a fost luată de judecătoria Orhei, care, la rândul ei, a fost sesizată de contracandidatul său de pe circumscripția 18 Orhei Valeriu Munteanu. Acesta a invocat ca Ilan Șor ar cheltui milioane de lei zilnic pentru a cumpăra votul alegătorilor, referindu-se și la concertele cu interpretul rus Stas Mihailov, bani pe care nu i-a raportat. După refuzul instanței de la Orhei, reprezentantul blocului ACUM s-a adresat la Curtea de Apel. Partidul Șor nu a comentat aceste informații.

În timp ce aștepta decizia Judecătoriei Orhei, candidatul blocului ACUM a surprins, în timpul unui live pe Facebook, câțiva oameni care ieșeau cu pungi din clădirea primăriei orașului, aflat chiar lângă sediul instanței.

„Intră pe această ușă centrală și, respectiv, sunt folosite sălile de la etajele superioare ale Primărie, unde are loc agitația electorală, iar oamenii ies de acolo cu pungi cu un conținut necunoscut. Iată vedem și acum ies cu aceleași pungi, ale lui Ilan Șor. Sunt agitatori, iată puteți să vedeți live acum, iar cineva ne-ar spune că aceasta nu este încălcarea legislației”, a spus Munteanu.

Din spusele lui Munteanu, Șor ar cheltui zilnic milioane de lei pentru cadouri electorale pe care le împarte alegătorilor. Reprezentantul blocului ACUM a vorbit și despre concertele susținute de Stas Mihailov, alături de partidul Șor, cu puțin timp până la startul campaniei electorale. Deși acestea ar fi costat mult, cheltuielile nu se regăsesc în rapoartele financiare ale formațiunii politice, mai spune concurentul electoral. Anterior, Ilan Șor a declarat că nu partidul său a organizat concertele: „Noi nu am fost organizatori, am fost parteneri”, a spus acesta.

Iar despre cadourile pe care le primesc alegătorii, reprezentanții partidului Șor le-au arătat în cadrul unei conferințe de presă, menționând că sunt, de fapt, niște ceasuri de perete care costă sub o sută de lei.

Conform Codului Electoral, mai exact, art. 41, alin 5, concurenţilor electorali li se interzice să ofere alegătorilor bani, să le dea bunuri materiale gratuite, inclusiv din ajutoare umanitare sau din alte acţiuni de binefacere. Judecătorii de la Orhei au respins ca fiind nefondată contestația lui Valeriu Munteanu. Acesta, la rândul său, s-a adresat la Curtea de Apel. Pe circumscripția nr 18 Orhei, pe lângă Valeriu Munteanu și Ilan Șor mai candidează: Svetlana Căpățână, Mihail Cătraniuc, Vasile Costin și Dorin Zghibarță. Detalii despre concurenți găsiți pe alegeri.tv8.md.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!