Andrian Candu i-a transmis un nou mesaj șefului statului în legătură cu cei doi piloți moldoveni eliberați din Afganistan și care s-ar afla la Moscova. Acesta îi cere lui Dodon ca cei doi moldoveni să fie eliberați „din captivitatea electorală”. Mesajul vine după ce , reprezentanții Ministerului de Externe au anunțat că nu au reușit încă să ia legătura cu ei și că aceștia nu s-ar afla în custodia Guvernului Federației Ruse, ci în a unui ONG.

„Situația legată de cei doi moldoveni, care au fost ținuți ostatici 3 ani, iar acum s-ar afla la Moscova, devine tot mai îngrijorătoare și cei care se află în spatele acestei manevre de PR, trebuie să dea socoteală în fața legii”, a scris Candu pe pagina sa de facebook.

Tot acolo el își exprimă indignarea că echipa autorităților Republicii Moldova nu are acces la cetățenii ei, „este plimbată dintr-o parte în alta, de parcă se așteaptă să vina “salvatorul” ca să-i ia pe ostatici. Vă explic de ce cred că se întâmplă toate acestea! Pentru că tot ce vedem este o acțiune de imagine a cetățeanului Dodon Igor, pe care nu-l pot numi președinte. Acest om trebuie să plece mâine pe două zile la plimbare în Germania, iar celor de la Moscova li s-a spus să-i țină pe compatrioții noștri acolo, până își termina Dodon promenada prin Europa, ca să poată veni după ei, secondat de camere de luat vederi, să se filmeze cu ostaticii, să-i pună să facă declarații despre rolul lui de “erou salvator”. Iată care este scenariul!”, mai spune Candu.

Totodată, aceștia și-a reiterat poziția și i-a cerut lui Dodon ca cei doi piloți să fie eliberați din captivitate electorală. „Domnule Dodon, opriți imediat toată această batjocură, eliberați cetățenii moldoveni din captivitate electorală în care îi țineți chiar dvs. acum. Ce-i mai important pentru dvs, aducerea acasă a cetățenilor moldoveni sau plimbarea la Munchen?”, a mai scris Candu.

În postarea sa, acesta a precizat că Guvernul a trimis o echipă de medici la Moscova, care sunt gata să acorde asistență medicală și să confirme sau infirme dacă starea de sănătate permite ca ei să fie aduși acasă. „De ce medicilor nu li se permite accesul la ei? Ca să nu vadă că pot fi aduși chiar și azi acasă?! Deci, nu vă obosiți cu minciuni, puteți cu un simplu telefon să puneți punct acestui caz în care ați demonstrat cât de cinic sunteți, cât de puțin contează pentru dumneavoastră moldovenii, dar cât de mult preț puneți pe imaginea dvs.”, a mai spus Candu.

Anterior, Igor Dodon a spus că va aduce cetățenii moldoveni acasă la întoarcerea dintr-o vizită pe care urmează s-o aibă în Germania.

Marți, Procuratura Generală a anunțat că a deschis un dosar penal pe acest caz. Însă, potrivit oamenilor legii, materialele din acest dosar au fost secretizare, iar cercul de persoane implicate este strict limitat. Reprezentanții Procuraturii susțin că detalii de pe acest caz vor fi oferite doar când va fi finalizată ancheta.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!