Partidul Comuniștilor a efectuat schimbări la lista candidaților pe circumscripția națională. Astfel, dacă anterior primul în listă era Vladimir Voronin, iar restul candidaților erau puși în ordine alfabetică, acum situația s-a schimbat. Astfel, în top zece candidați, în prezent, se regăsesc actualii deputați: Inna Şupac, Elena Bodnarenco, Oleg Reidman și Alla Mironic. Modificările au fost aprobate în ședința din 12 februarie a Comisiei Electorale Centrale.

Potrivit deciziei CEC, schimbarea a fost solicitată de către formațiunea politică în conformitate cu procesul-verbal nr. 30 al ședinței Comitetului Executiv Politic al Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova din 7 februarie 2019, la care s-a decis modificarea ordinii în cazul a 52 de candidați din numărul total de 54 înregistrați.

Primii zece deputați în lista PCRM sunt:

1. Vladimir Voronin, deputat în Parlamentul R. Moldova;
2. Inna Șupac, deputat în Parlamentul R. Moldova;
3. Elena Bodnarenco, deputat în Parlamentul R. Moldova;
4. Oleg Reidman, deputat în Parlamentul R. Moldova;
5. Alla Mironic, deputat în Parlamentul R. Moldova;
6. Serghei Rubțov, jurist, prim-secretar al CM PCRM Bălţi;
7. Maria Postoico, deputat în Parlamentul R. Moldova;
8. Veaceslav Nigai, Vicepreşedinte Consiliul raional Căuşeni;
9. Svetlana Căpăţina, Specialist Consiliul raional Orhei;
10. Anton Miron, agronom, pensionar.

Lista integrală a PCRM o puteți consulta în documentul mai jos:

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!