Candidatul blocului ACUM pe circumscripția 17, Ion Terguță, a înregistrat un demers pe numele prim-ministrului, prin care solicită alocarea a 1,7 milioane de lei pentru instalarea iluminatului public și pentru renovarea unei grădinițe și a unei școli din satul Călimănești din raionul Nisporeni.

„Facem acest demers în numele acestor cetățeni, contribuabili și plătitori de impozite, pentru că un alt candidat, pe numele lui Vladimir Plahotniuc, care nu are nicio funcție în stat, a promis exact aceeași sumă, pentru exact aceleași lucrări, într-un alt sat din raionul Nisporeni și pentru că acești bani sunt bani publici, considerăm că este corect, egal, rațional, ca de aceste fonduri, de fonduri din bugetul de stat, să beneficieze toți cetățenii țării”, a declarat Terguță.

Acesta a precizat că a mers la Guvern astăzi, 13 februarie, pentru că este ședința Guvernului. „Cerem prim-ministrului să discute această problemă în regim de urgență. Să demonstreze că nu este Guvernul doar al Partidului Democrat, ci al întregii țări”, a mai declarat Terguță.

În momentul în care Terguță a vrut să intre în clădirea Guvernului cu tot cu presă, acesta a fost oprit de un ofițer de securitate. Acesta a explicat că nu le poate permite intra din considerente de securitate, precizând că boxa pentru înregistrarea demersurilor se află la intrarea din strada Pușkin. Totuși, candidatul blocului ACUM pe circumscripția 17 Nisporeni și-a înregistrat demersul, după ce un angajat al Guvernului a coborât la intrarea în instituție.

Ion Terguță este candidatul blocului ACUM în circumscripția nr. 17, Nisporeni, unde îi are contracandidați pe Vlad Plahotniuc (PDM), Pavel Artamonov (PSRM), Mihai Ciorici (PCRM) și Iurii Cărbune (candidat independent).

Foto: FB/Ion Tergută

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!