/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

OccupyGugută anunță un marș de protest pe 25 februarie, indiferent de rezultatele alegerilor

13 februarie 2019, ora 13:52

Astfel, ei planifică ca luni, 25 februarie, să se întâlnească în fața Cafenelei Guguță și să pornească în marș prin centrul capitalei. „Astfel, vrem să arătăm nemulțumirea cetățenilor pentru alegeri deja incorecte. Așa vrem să arătăm că oamenii pot să se mobilizeze. Așa vrem să arătăm că opinia cetățenilor contează”, spun membrii comunității.

Potrivit lor, „în caz că va obține o majoritate oricare din cei trei aliați sau tustrei: PSRM, PD sau Partidul Șor”, vor protesta împotriva fraudelor electorale, intimidărilor și presiunilor asupra opoziției, dar și asupra organizațiilor neguvernamentale și mass-media și vor cere alegeri repetate, după reguli corecte și cu instituții de control independente.

În caz că opoziția va câștiga o majoritate „îi vom felicita pentru rezultate în condiții discriminatorii, inegale și nedemocratice, dar le vom reaminti că suntem cu ochii pe ei, le vom monitoriza activitățile și vom protesta dacă vedem orice neregularități”, spune comunitatea.

Precizăm pe 24 februarie în R. Moldova vor avea loc alegeri parlamentare în baza sistemului mixt de vot, astfel 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar 51 pe circumscripții uninominale. Știri despre alegeri, candidați, dar și informații despre participanții la alegeri găsiți pe alegeri.tv8.md.

Occupy Guguță este un grup civic nepartinic, apărut în vara anului 2018, când mai mulți locuitori ai Chișinăului, îngrijorați de nerespectarea principiilor democratice, au creat mișcarea de protest permanent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram