Socialiștii îl acuză pe premierul Pavel Filip că ar fi utilizat resursele administrative în calitate de candidat în circumscripția uninominală 20 Strășeni. O contestație în acest sens a fost depusă la Comisia Electorală Centrală pe 12 februarie curent.

În contestație, socialiștii fac referire la o știre plasată pe site-ul de promovare dinstraseni.md cu titlul: Guvernul alocă 13,5 milioane de lei pentru reparația grădinițelor și școlilor din raionul Strășeni. În el se face referire la o decizie a guvernului prin care se alocă bani pentru repararea a 11 grădinițe și patru școli din Strășeni. În articol se mai spune că „modernizarea sistemului educațional din țară, dar și îmbunătățirea infrastructurii școlare este unul din principalele obiective ale premierului Pavel Filip”.

În astfel de circumstanțe, calificăm acțiunile dlui Pavel Filip, în calitate de candidat în circumscripția uninominală nr.20, or. Strășeni, ca utilizarea resurselor administrative or acțiunile de transfer de imagine în beneficiul său prin utilizarea resurselor publice ce decurg din funcția publică de conducător a unei autorități publice centrale, sunt incompatibil cu principiile desfășurării alegerilor în condiții libere, egale și corecte, se spune în contestație.

Astfel, socialiștii solicită sancționarea lui Pavel Filip pentru utilizarea resurselor administrative în calitate de concurent electoral.

Precizăm că pe circumscripția 20 Strășeni sunt cinci candidați la funcția de deputat. Aceștia sunt: Pavel Filip (PDM), Veaceslav Anghel (PSRM), Valeriu Tabacaru (PP Șor), Igor Grosu (ACUM DA PAS) și Nicoleta Malai (PL).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!