/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Pavel Filip, acuzat de utilizarea resurselor administrative în calitate de concurent electoral

missing
13 februarie 2019, ora 12:51

În contestație, socialiștii fac referire la o știre plasată pe site-ul de promovare dinstraseni.md cu titlul: Guvernul alocă 13,5 milioane de lei pentru reparația grădinițelor și școlilor din raionul Strășeni. În el se face referire la o decizie a guvernului prin care se alocă bani pentru repararea a 11 grădinițe și patru școli din Strășeni. În articol se mai spune că „modernizarea sistemului educațional din țară, dar și îmbunătățirea infrastructurii școlare este unul din principalele obiective ale premierului Pavel Filip”.

În astfel de circumstanțe, calificăm acțiunile dlui Pavel Filip, în calitate de candidat în circumscripția uninominală nr.20, or. Strășeni, ca utilizarea resurselor administrative or acțiunile de transfer de imagine în beneficiul său prin utilizarea resurselor publice ce decurg din funcția publică de conducător a unei autorități publice centrale, sunt incompatibil cu principiile desfășurării alegerilor în condiții libere, egale și corecte, se spune în contestație.

Astfel, socialiștii solicită sancționarea lui Pavel Filip pentru utilizarea resurselor administrative în calitate de concurent electoral.

Precizăm că pe circumscripția 20 Strășeni sunt cinci candidați la funcția de deputat. Aceștia sunt: Pavel Filip (PDM), Veaceslav Anghel (PSRM), Valeriu Tabacaru (PP Șor), Igor Grosu (ACUM DA PAS) și Nicoleta Malai (PL).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram