Asociația Promo-LEX cere blocului ACUM să retragă materialele cu caracter electoral în care este utilizat un fragment din sloganul “Turul 2 Nu Va Fi Votează Din Prima” care aparține unei campanii a asociației inițiate la 2 februarie 2019. Într-un comunicat de presă, asociația precizează că în spațiul public au apărut pliante ale blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, comandate la 8 februarie 2019 și care conțin în mod evidențiat următorul text „TURUL 2 NU VA FI”, care este de fapt un fragment al sloganului “Turul 2 Nu Va Fi Votează Din Prima” din campania de educație electorală apolitică a asociației. Reprezentanții blocului ACUM spun că formațiunea are un slogan, iar textul „Turul 2 nu va fi” este o informație de ordin general care trebuie să fie cunoscută de cât mai multe persoane, de aceea o distribuie în cadrul campaniilor de informare și chemare la vot.

Promo-LEX apreciază interesul manifestat de Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS” față de produsele campaniei IEȘI la VOT implementată de Promo-LEX pentru a contribui la antrenarea alegătorilor în procesul electoral și promovarea unui vot informat și conștient în rândul cetățenilor. Pornind de la principiul bunei credințe, Asociația Promo-LEX califică preluarea de către Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS” a unui fragment din sloganul nostru drept o eroare tehnică, cauzată de neatenție sau eroare umană. Totodată, vrem să credem că această preluare nu are nimic comun și nu urmărește în nici un caz intenția transferului de imagine de la campania de educație civică apolitică desfășurată de Promo-LEX”, se spune în comunicat.

Tot acolo, reprezentanții asociației spun că pentru realizarea unei informări obiective nu pot accepta transferul de imagine de la produsele elaborate în cadrul campaniei Promo-LEX cu produsele elaborate de un concurent electoral. În context, solicită concurentului electoral vizat, retragerea din circulație si neadmiterea imprimării unor materiale noi de agitație electorală cu folosirea sloganului folosit de către Asociația Promo-LEX.

În schimb, blocul ACUM spune că are un slogan care este „Învingem ACUM pentru dreptate și viață bună!”, iar fraza „Turul 2 nu va fi” reprezintă o informație de ordin general către public. „Desfășurând campania în toate raioanele țării și discutând cu zeci de mii de oameni, conștientizăm că este extrem de important ca cetățenii să cunoască despre faptul că turul 2 nu va fi în această campanie. Mai mult decât atât, blocul ACUM îndeamnă cetățenii să nu voteze partide fără șanse, anumite din considerentul că turul 2 nu va fi și riscă să piardă votul. Blocul ACUM, ca și alți actori care vor alegeri libere și democratice, inclusiv Promo LEX, crede că doar o societate informată își poate exprima liber votul și suntem convinși că o asemenea informație de ordin public trebuie să fie cunoscută de cât mai multe persoane, ceea ce și facem în campaniile noastre de informare și chemare la vot”, au menționat reprezentanții blocului pentru TV8.

Promo-LEX subliniază că campania asociației cu sloganul “Turul 2 Nu Va Fi Votează Din Prima” este desfășurată în perioada 2-22 februarie 2019, în 92 de localități din 46 de circumscripții electorale cu implicarea a peste 270 de voluntari. În cadrul campaniei de educație civică și mobilizare apolitică a alegătorilor au fost elaborate o serie de materiale de vizibilitate, inclusiv două spoturi video unde sloganul respectiv este folosit. Sub acest slogan Asociația Promo-LEX organizează inclusiv dezbateri publice electorale. Lansarea publică a acestei Campanii a avut loc la 2 februarie 2019 pe rețele sociale dar și inclusiv prin organizarea unei serii de activități în diverse circumscripții electorale. Produsele elaborate în cadrul campaniei au fost vizualizate de mii de alegători, astfel a devenit un slogan notoriu care se asimilează cu campania Promo-LEX de informare. Folosirea aceluiași slogan de către un concurent electoral în timp ce se cunoștea despre campania desfășurată de Promo-LEX, poate fi considerată de terți drept o tendința de utilizare a imaginii noastre, fapt care este regretabil și de neacceptat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!