/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un candidat independent pe circumscripția 51 SUA și Canada propune înființarea „Partidului Vocea Diasporei”

13 februarie 2019, ora 16:27

Potrivit unui comunicat de presă, Viorel Savva, a ajuns la această idee nefiind mulțumit de faptul că vocea moldovenilor aflați în afara granițelor nu este auzită în țară, nici de către guvernanți și nici de către mass-media. Astfel, candidatul consideră că este timpul ca diaspora moldovenească să își înființeze propriul partid pentru a fi eficienți în lupta lor pentru a salva Republica Moldova.

„Este o inițiativă a unui compatriot pentru a încerca să luptăm împotriva nedreptăților care au loc în Justiție din Republica Moldova. Comunitatea moldovenilor din afara țării trebuie să se organizeze și să formeze o echipă pentru a deveni o voce care să se impună și care să nu fie folosită ori de câte ori vin alegerile parlamentare de către cine vrea și cum vrea”, a declarat Savva.

El a anunțat că va fi creat un grup de inițiativă în care vor fi acceptați toți cetățenii de bună credință, stabiliți în afara Republicii Moldova, în vederea constituirii Partidului Vocea Diasporei. El mai spune că aceasta este doar o „propunere care rămâne deschisă” și că toți cei interesați pot veni cu sugestii de program, doctrină, mod de funcționare și că el nu vizează neapărat să fie liderul acestei formațiuni.

„Haideți să arătăm celor de acasă, guvernanților de toate felurile că se poate face o altfel de politică. Republica Moldova supraviețuiește în principal datorită remitențelor care vin din partea compatrioților noștri din afara țării. Aceștia sunt îndreptățiți să participe la actul guvernării, dar în mod organizat și nu trebuie să se lase atrași într-un joc sau altul de către vreun diversele partide cu interese obscure”, a mai spus Savva.

În circumscripția 51, unde candidează 13 candidați: Ghenadie Moroșanu (PDM), Gaik Vartanean de la PSRM, Viorel Savva (candidat independent),Valeriu Ghilețchi (candidat indepdendent), Rodica Rusu, candidata Partidului „Șor”, urmată de candidații independenți Alexandrin Patron, Petru Neaga și Gheorghi Grozav. Pe locul nouă este candidatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, urmat de alți patru candidați independenți: Valentin Ganea, Oleg Bînzar, Roman Palancica și Ana Vasilachi. Detalii despre candidați și alegerile parlamentare din 24 februarie pot fi găsite pe Alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram