Dacă nu puteți să ieșiți din casă pentru a face cumpărături sau pur și simplu vă este lene, un student din Capitală se oferă să facă asta în locul vostru; desigur, pentru bani. De altfel, în aceasta și constă afacerea tânărului, pornită recent. Iar cu banii câștigați, visează să-și cumpere o mașină.

Mihai este student în anul întâi la Facultatea de Economie, însă deja a reușit să-și deschidă propria afacere. Astfel, câteva săptămâni în urmă tânărul a început să livreze cumpărături contra cost.

MIHAIL BURSUC, FONDATOR: „Ideea a venit când am început să ajut prietenii sau familia să merg în locul lor la magazin sau, de exemplu, să iau o haină de la curățătorie. Și am înțeles că posibil să aibă nevoie mai multă lume de acest serviciu. Eu pot să fiu în momentul și în locul potrivit când persoana este ocupată”.

Deocamdată, afacerea sa funcționează doar pe rețelele sociale. Sora tânărului îl ajută să administreze comenzile, iar Mihai procură marfă și o livrează clientului.

MIHAIL BURSUC, FONDATOR: „Omul îmi scrie, îmi dă o listă, apoi sora prelucrează această listă, contactează persoana, îmi transmite mie listă de cumpărături, eu merg la magazin”.

Tânărul alege magazinul în funcție de produsele care urmează a fi procurate, fiind atent la preț și la calitatea acestora.

Cu cât mai multe produse comandă persoana, cu atât mai scumpă este și livrarea.

Am un copil mic și în condițiile în care timpul de afară nu ne prea permite să ieșim, am avut nevoie de câteva produse”, spune Iana, o consumatoare a serviciului.

Deși e abia la început, tânărul are deja planuri mari de viitor. Acesta spune că dorește să deschidă un site și să extindă livrarea pe tot teritoriul țării.

MIHAIL BURSUC, FONDATOR: „Vreau și eu să am o echipă. Acum arendez o mașină, dar să îmi procur cu timpul și o mașină proprie cu care voi putea să livrez produsele. Suntem în căutarea granturilor. În fiecare zi caut și mă interesez”.

Reporteră: Diana Popa
Imagine: Oleg Cozlov

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!