Postul nostru de televiziune deja a doua săptămână desfășoară dezbateri electorale cu candidații pe circumscripțiile din Chișinău. Deși, realizatorii invită toți candidații înregistrați pe CEC, concurenții înaintați de PD, majoritatea lor, nu s-au prezentat la dezbateri. Rugat să comenteze absența lor de la dezbaterile TV8, vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari, spune că partidul a fost luat prin surprindere de organizarea dezbaterilor pe circumscripții, afirmând că agenda candidaților a fost planificată cu mult timp înaintea începerii campaniei.

„Noi nu am știut, nu ne-am așteptat, că anumite posturi de televiziune vor face dezbateri pe anumite circumscripții, ne-ați luat prin surprindere, recunoaștem. Asta ar însemna să fie ruptă întreaga agendă a candidaților. Noi nu putem să-i obligăm, ei să renunțe la alegerea lor care o au să se vadă cu cetățenii sau să vină la dezbateri la TV. Este regretabil și pentru noi ca stuff că nu putem prin intermediul dvs. să transmitem la o masă mai mare de oameni mesajul pe care îl au candidații noștri. Dar este alegerea lor și în PDM alegerile se i-au democratic, iar această alegere aparține candidatului”, a declarat Cebotari.

Totuși, democratul a dat asigurări că la dezbaterile naționale reprezentanții PDM vor veni în studiourile TV8.

Precizăm că, în fiecare seară începând cu ora 17:00 la TV8 au loc dezbateri electorale cu Mariana Rață. Acestea pot fi urmărite live pe pagina de facebook TV8 sau pe TV8.md.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!