Polițiștii de frontieră din Brânza au fost atacați de un vânător în timp ce încercau să-l rețină, asupra lor fiind trase două focuri de armă. Bărbatul de 29 de ani este locuitor al sat. Slobozia Mare, r-nul Cahul. Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 13 februarie.

Potrivit unui comunicat al poliției de frontieră, aflată în misiune de verificare o patrulă de serviciu a observat în apropierea satului Slobozia Mare o persoană cu arma în spate. La solicitarea de a opri pentru efectuarea verificărilor de rigoare, bărbatul nu s-a supus somațiilor, dar a îndreptat arma asupra angajaților Poliției de Frontieră, fiind trase două focuri de armă. Ulterior, acesta a aruncat arma și a încercat să fugă în direcția localității. Pentru reținerea acestuia, polițiștii de frontieră au folosit arma din dotare cu efectuarea a cinci împușcături în plan vertical.

Și în aceste circumstanțe, bărbatul a opus rezistență și a prezentat un comportament agresiv față de angajații PF. Cercetările suplimentare au stabilit că persoana era în stare de ebrietate, etilotestul a indicat 0,18 mg/l alcool în aerul expirat. Într-un șanț a fost găsită și arma de vânătoare de model „ИЖ 27-Е”.

Polițiștii de frontieră au deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 349 alin.2 CP al RM, conform căruia persoana riscă închisoare de la 4 la 8 ani. Cetățeanul a fost reținut pentru 72 de ore.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!