/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Oleg Barbă va fi director interimar al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească

missing
14 februarie 2019, ora 13:26

Oleg Barbă, vicedirectorul Serviciului de asistență medicală urgentă (SAMU) din Chișinău va deține, începând cu ziua de astăzi, și interimatul funcției de director al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), potrivit unui ordin al Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

„Recent, analiza activității sistemului medicină de urgență, făcută de MSMPS, a scos la iveală mai multe deficiențe. Astfel, Ministerul este în curs de elaborare a conceptului de reformă a CNAMUP pornind de la o nouă structură, resurse umane, număr suplinit de ambulanțe. În prezent, serviciile medicale de urgență sunt prestate de către instituția de bază CNAMUP, în cooperare cu serviciul AVIASAN pe lângă Institutul de Medicină Urgentă, departamentele de urgență ale spitalelor și alte unităților medicale”, se menționează într-un comunicat al MSMPS.

Potrivi reprzentanților ministerului, vicedirectorul pe planificare și dezvoltare strategică și vicedirectorul pe logistică de la CNAMUP au fost eliberați din funcție printr-un ordin MSMPS din 11 februarie 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram