Candidatul independent la funcția de deputat pe circumscripția uninominală Nr. 51 SUA și Canada, Gheorghi Grozav, spune că dacă va fi ales va face tot posibilul ca moldovenii să poată călători în SUA și Canada fără viză. Într-o conferință de presă la IPN, unde și-a prezentat programul electoral, Gheorghi Grozav a menționat că va pleda și pentru deschiderea a două noi consulate în aceste două state de peste ocean.

Candidatul a spus că starea de lucruri din țară l-a determinat să se implice în politică. A ales circumscripția care cuprinde SUA și Canada deoarece mai mulți ani a studiat, a muncit și locuit în SUA și cunoaște toate problemele moldovenilor stabiliți peste ocean. Candidatul și-a propus, în calitate de deputat, să facă tot posibilul ca moldovenii să se ducă fără viză în SUA și Canada, iar cei stabiliți acolo să poată mai ușor să obțină permisul de muncă. La fel, menționează că va pleda pentru ca cetățenii moldoveni din SUA și Canada să fie pensionați aici, în Republica Moldova, ca să aibă încă un motiv să se întoarcă acasă. Totodată, va opta pentru ca să mai fie încă două consulate în SUA și Canada. O altă propunere pe care o va promova este ca cei care revin și se lansează în afaceri să fie scutiți de impozite în primii cinci ani.

Candidatul a mai spus că peste ocean sunt foarte mulți moldoveni fără acte, de aceea își propune să le creeze posibilități să le obțină. Candidatul mai afirmă că va face tot ce îi stă în puteri ca medicina din SUA și Canada să fie mai accesibilă pentru moldoveni. „Eu voi fi acea persoană care cu demnitate o să-i reprezint pe cetățenii noștri”, a declarat candidatul.

În opinia lui Gheorghi Grozav, moldovenii pleacă din țară din cauza guvernării. Candidatul susține că foarte mulți moldoveni sunt apreciați peste ocean, deși puteau să aducă o contribuție substanțială țării lor. De când s-a implicat în campania electorală a înțeles că nu este un pas ușor să faci politică în Republica Moldova, trebuie să ai curaj. „Campania electorală nu este prea onestă. Este o adevărată luptă. Îi chem pe toți concurenții mei să înțeleagă că alegerile vin și pleacă, dar noi trebuie să schimbăm lucrurile în țara noastră”, a mai spus Gheorghi Grozav.

Candidatul independent la funcția de deputat pe circumscripția uninominală Nr. 51 SUA și Canada, Gheorghi Grozav, este cu numărul 7 în buletinul de vot. În această circumscripție, sunt 13 concurenți electorali.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!