Vladimir Cebotari, vicepreședinte și șef de staff al Partidului Democrat din Moldova (PDM), nu exclude posibilitatea demiterii temporare repetate a președintelui țării Igor Dodon, dacă acesta nu va promulga cele șapte legi pentru care Guvernul și-a asumat recent răspunderea în fața Parlamentului.

„Nu cred că au fost încă discuții din partea Guvernului sau a Parlamentului cu Președinția. Sunt convinsă că dacă nu se va produce promulgarea acestor proiecte, atunci, de ce nu, să fie declanșată acea soluție temporară, de 5 minute sau cum noi o numim, care se declanșează atunci când președintele refuză să-și îndeplinească obligațiile constituționale”, a declarat Vladimir Cebotari.

Cebotari a spus că cele șapte proiecte de lege au fost deja prezentate Parlamentului, iar azi expiră termenul pentru înaintarea unei eventuale moțiunii de cenzură.

„Proiectele date urmează să fie prezentate mâine cel târziu către președinție, urmează a fi promulgate și vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial. Ne bucurăm că colegii din Guvern s-au mobilizat și au rezolvat acele problemele pe care le ridicau cetățenii – unele ridicate chiar în cadrul discuțiilor din teritoriu. Acesta este răspunsul nostru dat oamenilor“, a spus șeful staff-ului electoral al PDM.

Până acum, președintele Igor Dodon a fost destituit temporar din funcție de cinci ori, prin decizii ale Curții Constituționale; ultima oară, în toamna anului trecut. Atunci, șeful statului a spus că, în cazul în care acest lucru se va întâmpla și a șasea oară, va organiza proteste.

Vezi și:

Igor Dodon nu exclude că până la sfârșitul anului va fi suspendat din nou

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!