Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, afirmă că a expediat o adresare către Procuratura Generală din Germania, în privința lui Andrei Năstase, candidat din partea blocului ACUM DA PAS la alegerile parlamentare, a lui Victor Țopa și a lui Viorel Țopa. În adresare, Chirtoacă spune că cei trei ar fi comis, acum 20 de ani, o fraudă la compania „Air Moldova”, care a prejudiciat Republica Moldova cu șapte milioane de euro, și cere investigarea acestui caz. Liberalul a publicat adresarea pe pagina sa de Facebook.

Copreședintele blocului ACUM DA PAS Andrei Năstase nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție la acest subiect. Anterior însă, liderul PL Dorin Chirtoacă a mai făcut declarații la acest subiect în spațiul public și atunci Andrei Năstase a spus că nu va comenta aceste acuzații pentru că sunt declarații făcute cu scop electoral.

În același timp, Mihai Ghimpu, președintele de onoare al PL, a anunțat că l-a chemat în judecată pe Andrei Năstase, pentru că cel din urmă nu a răspuns la cererea prealabilă prin care liberalul i-a solicitat scuze și dezmințiri publice pentru declarațiile făcute în cadrul unei conferințe de presă, potrivit cărora Ghimpu ar fi implicat în furtul miliardului, „spălătoria mafiei rusești” și ar fi complicele lui Vlad Plahotniuc.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!