Copreședintele blocului ACUM DA PAS Andrei Năstase spune, la rândul său, că-i va ataca și el în judecată pe liberalii Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă, pentru că cei doi ar fi participat la uzurparea puterii în stat.

„Îi voi acționa și eu în judecată pe Ghimpu și Chirtoacă, în fața instanțelor libere, pentru participarea continuă și conștientă la uzurparea puterii de stat. Ghimpu și Chirtoacă, această pereche eșuată a politicii, care vreme de zece ani și-a justificat dimensiunea publică, clamând în mod steril și cu infinită fățărnicie unirea cu România, ca scuză supremă a propriei lor neputință, sunt astăzi doar niște epave, niște instrumente, niște mijloace ale lui Plahotniuc. Atât unul cât și celălalt nu știu ce să mai facă ca să mai convingă oamenii (…)”, a comentat Andrei Năstase.

„Ghimpu și Chirtoacă cred că instanțele care mă vor judeca pe mine și pe ei vor fi instanțele lui Plahotniuc, instanțele care, la comanda lui Plahotniuc l-au eliberat pe Chirtoacă, cu câteva zile înainte de alegeri. Greșit, acest lucru nu va mai fi posibil, pentru că după 24 februarie Moldova va fi o țară liberă, iar instanțele libere care vor face dreptate în țara noastră vor avea un singur stăpân, Legea”, a mai spus copreședintele blocului ACUM.

Recent, președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a anunțat că l-a chemat în judecată pe Andrei Năstase, pentru că cel din urmă nu a răspuns la cererea prealabilă prin care liberalul i-a solicitat scuze și dezmințiri publice pentru declarațiile făcute în cadrul unei conferințe de presă, potrivit cărora Ghimpu ar fi implicat în furtul miliardului, „spălătoria mafiei rusești” și ar fi complicele lui Vlad Plahotniuc.

În același timp, președintele PL, Dorin Chirtoacă, afirmă că a expediat o adresare către Procuratura Generală din Germania, în privința lui Andrei Năstase, candidat din partea blocului ACUM DA PAS la alegerile parlamentare, a lui Victor Țopa și a lui Viorel Țopa. În adresare, Chirtoacă spune că cei trei ar fi comis, acum 20 de ani, o fraudă la compania „Air Moldova”, care a prejudiciat Republica Moldova cu șapte milioane de euro, și cere investigarea acestui caz.

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!