/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Cu două săptămâni înainte de alegeri, Guvernul a alocat bani pentru școlile și grădinițele din țară. Cele mai multe sunt din raionul Nisporeni

missing
15 februarie 2019, ora 19:11

Decizia privind alocarea mijloacelor financiare pentru renovarea instituțiilor de învățământ a fost aprobată de Guvern în ședința din 11 februarie. Documentul a fost citit de pe foaie, în timpul ședinței, de către secretarul general de stat al ministerului Educației, Igor Șarov și a fost votată fără obiecții. Deși astăzi hotărârea poate fi găsită deja în Monitorul oficial, proiectul de lege nu a mai apărut pe pagina guvernului.

Potrivit documentului, executivul a alocat 30 de milioane de lei pentru renovare sau dotare, fie pentru diferite lucrări de reparații în școlile și grădinițele din 48 de localități din șase raioane. Alte 5 milioane vor merge pentru construcția sau renovarea blocurilor sanitare în gimnaziile din alte 19 localități. Întâmplător sau nu, dar din numărul total de localități, fiecare al doilea sat este din raionul Nisporeni, acolo unde candidează liderul PDM, Vladimir Plahotniuc. Alte 16 localități sunt din raionul Strășeni, acolo unde candidează un alt democrat, Pavel Filip, tot el prim-ministru.

Pentru a afla cum au fost selectate școlile și grădinițele respective, dar și de ce proiectul de lege nu apare pe pagina guvernului, l-am contactat pe secretarul de stat Igor Șarov. Acesta însă a refuzat să răspundă la întrebări.

Contactați vă rog colegii de la serviciul de presă și atunci o să primiți răspunsul. Mii de scuze, dar acum e deschiderea olimpiadei, la revedere”, Igor Șarov, secretar general de stat.

Reprezentanții serviciului de presă al ministerului Educației nu au răspuns la telefon. Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PDM, consideră că este o simplă coincidență.

Eu cred că și în cazul dat primul este că Guvernul cunoaște mai bine de ce sunt unele localități sau altele. Probabil că se merge după un concept clasic din anumite rațiune. Din câte știm anterior au fost alte raioane”, Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt la PDM.

Partidul Democrat s-a înscris în cursa electorală cu 51 de candidați pe circumscripții. Liderii formațiunii Vladimir Plahotniuc și Pavel Filip au intrat în cursa electorală atât pe lista de partid cât și pe circumscripțiile uninominale din Nisporeni și Strășeni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram