Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi demersul lui Valeriu Munteanu, candidatul blocului ACUM DA PAS pe circumscripția nr. 18 (Orhei), de a-l scoate din cursa electorală pe Ilan Șor, candidat pe aceeași circumscripție din partea Partidului ȘOR. 

Munteanu susține că decizia a fost luată de același complet de judecători, care, vara trecută, au anulat rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău, după ce Andrei Năstase, candidatul care a câștigat alegerile, a postat pe Facebook un video în care a îndemnat electoratul să iasă la vot.

Valeriu Munteanu s-a adresat în instanța de judecată cu solicitarea ca Ilan Șor să fie scos din cursă, argumentând că primarul degrevat al orașului Orhei ar folosi resursele administrative în campanie și ar face „pomeni electorale”.

„Au considerat că concertele lui Stat Mihailov de la Bălți, Comrat și Orhei nu au influențat cetățenii din Orhei, determinându-i să semneze pentru Ilan Șor, ca acesta să poată candida la funcția de deputat”, a spus Munteanu într-o înregistrare video.

Pe circumscripția nr. 18, Orhei, candidează șase persoane: Vasile Constin, PDM; Ilan Șor, PP ȘOR; Svetlana Căpățînă, PCRM; Mihail Catraniuc, PSRM; Valeriu Munteanu, ACUM DA PAS și Dorin Zghibarța, PL.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!