Blocul ACUM a anunțat că va depune o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care va cere excluderea partidului Democrat din cursa electorală. Potrivit reprezentanților blocului, la baza contestației stau constatările Facebook care a șters mai multe conturi false și pagini în spatele cărora ar sta o rețea de oameni printre care și angajați ai Guvernului.

„Facebook a spus că această rețea a cheltuit 20 de mii dolari pentru publicitate. Spre seara zilei, în presă, a apărut un individ care făcea parte din această rețea și a spus că el a fost blocat, emisiunea sa a fost blocată și alte pagini. Respectiv, constatăm o legătură cauzală foarte clară între PDM și acești 20 de mii dolari. Ne-am uitat în rapoartele financiare ale PDM și nu am găsit acești 20 de mii de dolari declarați la CEC, așa cum prevede legea”, a declarat candidatul ACUM Sergiu Litvinenco.

Totodată, Litvinenco a adăugat că în decursul zilei, ACUM va depune șapte contestații împotriva PDM pentru utilizarea resurelor administrative în campania electorală. „Zilnic, vedem cum o bună parte din funcționarii de stat, secretari de stat, șefi de instituții, din banii publici, în timpul orelor de serviciu, cu automobilele de serviciu, merg în satele RM cu Plahotniuc, Candu și Filip, pentru a le povesti oamenilor câț este de bine să trăiești în RM”, a spus Litvinenco.

Acesta a adăugat că cinci din aceste acțiuni ilegale au fost comise de funcționari de stat în cadrul ultimei vizite a lui Plahotniuc la Ștefan Vodă, de alaltăieri: „Cutasevici, Bucătaru, Lecari, Purice, toți secretari de stat sau șefi de instituții au încălcat legea și s-au afișat cu această persoană, care este concurent electoral și nu are nicio funcție în stat, în campania electorală în orașul Ștefan Vodă ”, a mai spus Litvinenco.

În replică, vicepreședintele PDM și șeful staff-ului electoral al demicraților, Vladimir Cebotari a spus: „Din păcate, trebuie să constatăm că ACUM nu are alte mesaje politice și nu vine cu viziuni clare de campanie sau oferte pe înțelesul oamenilor, oferte politice mă refer. Văd că unica soluția pe care au identificat-o este să se victimizeze, formulă care a dat anterior rezultate, dar oamenii deja așteaptă lucruri concrete”, a spus Cebotari, contactat de TV8.

Precizăm că ieri, democrații au negat că ar folosi resurse administrative în campania electorală. Iar, Guvernul cu referire la constatările Facebook, a declarat că își asumă răspunderea pentru activitățile angajaților pe rețelele sociale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!