Lipsa de energie e tot mai simțită iar orele de muncă la birou par și mai interminabile cu cât vremea de afară e mai pretențioasă și încă întunecă foarte devreme. Și parcă ai vrea să schimbi ceva, dar nu știi ce.

BITONIC Moldova vine cu o nouă provocare sănătoasă, de data aceasta pentru toți cei care au o zi de muncă într-un ritm sedentarist, obosesc rapid și doresc să facă o schimbare. #vinereasportiva este un concept care provoacă toți angajatorii și angajații din Republica Moldova să aloce câte 30 minute în fiecare vineri pentru mișcare, exerciții fizice de recreere, relaxare sau meditație.

Care sunt riscurile sedentarismului?

Organizația Mondială a Sănătății a concluzionat că sedentarismul este în topul cauzelor apariției:
• maladii ale inimii
• deteriorarea vaselor sangvine
• obezității
• deformărilor coloanei vertebrale

Aceste maladii duc la complicații fiziologice, care duc inevitabil la scurtarea vieții.

Cum luptăm cu sedentarismul și ne umplem cu energie?

Specialiștii atenționează persoanele care duc un mod de viață sedentar și recomandă includerea exercițiilor fizice moderate în rutina zilnică. Totodată, adaptarea meniului zilnic reprezintă un punct important pentru înlăturarea simptomelor sedentarismului și recăpătarea energiei zilnice.

La toate acestea s-au gândit specialiștii în nutriție și sănătate de la BITONIC și au lansat campania #vinereasportiva despre care puteți citi mai multe pe vinereasportiva.btonic.md

Totodată Nutriționiștii de la Fundația BITONIC vor veni cu traininguri gratuite de nutriție la fiecare companie înregistrată oficial în campanie, în care vor explica importanța aportului de minerale pentru a avea energie, vor povesti la care alimente trebuie să atragem cea mai mare atenție și cum trebuie să diversificăm dieta pentru a evita efectele negative ale sedentarismului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!