/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Republica Moldova importă de două ori mai mult decât exportă. Care sunt tendințele din ultimii ani

missing
17 februarie 2019, ora 15:46

Republica Moldova importă mărfuri de peste hotare de două ori mai mult decât exportă. Totuși, această tendință este în ușoară scădere în ultimii ani. Astfel, dacă în anul 2014 gradul de acoperire a importului cu export era de 44%, atunci în 2017 acesta a atins cifra de 50,2%. Balanța comercială rămâne -2,4 miliarde de dolari SUA.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în anul 2017 exporturile totale ale Republicii Moldova au fost în sumă de 2,4 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a mărfurilor moldovenești a mers în țările Uniunii Europene – în sumă de 1,5 miliarde de dolari, 462 de mii de dolari a constituit suma mărfurilor exportate în statele Comunitatea Statelor Independente și în sumă de 365 – spre alte state.

În același an, Republica Moldova a importat mărfuri în sumă de 4,8 miliarde de dolari. Aproape jumătate au fost făcute din țările UE – în sumă de 2,3 miliarde de dolari. Mărfuri în sumă de 1,2 miliarde au fost cumpărate din țările CSI și 1,2 miliarde – din alte țări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram