Autobuzele care stau parcate în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din centrul capitalei nu sunt proprietate a municipalității. Autoritățile municipale nu au semnat deocamdată un contract cu agentul economic în proprietatea căruia sunt unitățile de transport. Din spusele lui Ruslan Codreanu, primarul interimar al Chișinăului, agentul economic a decis doar să facă o „expoziție”, până pe 24 februarie, ziua când vor avea loc alegerile parlamentare. 

Edilul susține că Primăria doar a autorizat această „expoziție” și nu vede legătura între prezența autobuzelor în PMAN și campania electorală.

„Astăzi este expoziția din partea agentului economic și toate întrebările care țin de amplasarea autobuzelor în PMAN mai bine ar fi să-l întrebați pe agentul economic. Dânsul a depus declarația prealabilă pentru perioada 14 – 24 februarie (…). Foarte multe lucruri se întâmplă în perioada de alegeri, noi nu ținem cont de perioada de alegeri”, a declarat astăzi Ruslan Codreanu.

Zilele trecute, primarul interimar și-a făcut un selfie în fața acestor autobuze, l-a publicat pe rețelele de socializare și a comentat: „Am făcut tot posibilul ca chișinăuienii să aibă transport public de calitate”.

„Eu nu apăr interesele niciunei companii care participă la licitație, nu sunt nici membru al comisiei de licitație”, a spus Codreanu ulterior.

Potrivit primarului interimar, criteriul după care a fost ales câștigător acest agent economic nu este prețul cel mai mic, dar s-a ținut cont de criteriul „preț-calitate”.

„Caietul de sarcini specifică garanția de doi ani de zile pentru autobuze, el a oferit și garanția pentru consumabile încă doi ani de zile, celălalt ofertant a oferit garanție de doi ani de zile, dar la componentele de bază, doar șase luni”, a spus Ruslan Codreanu.

Licitația pentru achiziționarea de către autoritățile municipale a autobuzelor a costat circa 80 milioane lei și a fost câştigată de compania Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd, companie despre care presa a scris că este un offshore din Ciprul de Nord.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!