Presa a scris că imediat după alegerile parlamentare Republica Moldova se poate confrunta cu o creștere semnificativă a tarifelor la gazele naturale, care va provoca și o scumpire și a alor servicii. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică dezminte această informație și susține că este „un fals care are ca scop inducerea în eroare a consumatorului”.

Potrivit unui comunicat, ANRE susține că nu a discutat și nici nu are în plan o decizie privind o astfel de majorare de tarife. Totodată, precizează că a fost sesizată de către mai mulți consumatori în legătură cu astfel de informații promovate inclusiv de unii politicieni, ceea ce a determinat instituția să infirme în public informațiile date.

Potrivit Mold-Street, politica tarifară din ultimii trei ani şi majorarea preţului de import ar duce la o majorare cu circa 20% a prețului la gaz. Sursa citată afirmă că semnele unui astfel de scenariu sunt tot mai vizibile. De exemplu, prețul mediu de import al gazelor naturale pe parcursul anului 2018 s-a majorat cu circa o treime – de la 215,7 dolari pentru o mie de metri cubi în primul trimestru al anului, la 283,2 dolari pentru o mie de metri cubi în ultimul trimestru.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!