Un tânăr din Ucraina, în vârstă de 27 de ani, și-a cumpărat cu 500 de dolari un permis de conducere fals, cu care a urcat la volanul unei camionete. Bărbatul spune că a găsit așa-zisul prestator de servicii, care i-a falsificat actul, pe internet. 

Documentul contrafăcut a fost depistat ieri de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați, în timpul formalităților de control al trecerii frontierei de stat.

„Pe sensul de intrare în țară s-a prezentat o camionetă de model IVECO, înmatriculată în Bulgaria. La volanul acesteia a fost legitimat un cetățean ucrainean, în vârstă de 27 de ani. În cadrul verificării documentelor, înmânate polițistului de frontieră, s-a observat modificări asupra fotografiei aplicate în permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile din Ucraina. Ca urmare a cercetării minuțioase cu tehnica din dotare s-a constatat că datele și fotografia erau printate, deși blancul era unul original”, se menționează într-un comunicat de la Poliția de Frontieră.

Șoferul a prezentat polițiștilor un alt permis de conducere pe care-l deținea, însă în baza căruia nu putea conduce camioneta aflată în punctul de trecere.

Conform procedurilor legale, documentul contrafăcut a fost ridicat și transmis către expertiză, iar pe numele persoanei s-a întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracțiunii de fals în acte oficiale. Cetățeanului i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, însă în calitate de pasager.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!