Fostul primar al capitalei Dorin Chirtoacă a mers să inspecteze autobuzele expuse în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și a ajuns la concluzia că unitățile de transport sunt de „mâna a doua”. 

„Motanu’ Condreanu ne minte. Autobuzele nu sunt noi. Sunt la mana a doua. Plahotniuc și cu Dodon, nu-i cam scump 125 000 de Euro pentru un autobuz second- hand? Exact la așa preț noi am cumpărat troleibuze, dar noi! Este drept, au fost spălate înainte, li s-a făcut un “marafet”, dar oricum se văd urmele de folosire. Invitam toți doritorii în PMAN să se convingă. Le-au și expus în plina campanie electorală. Vor să ne aibă cu totul de proști. Pentru cei care vor pune întrebări, de ce acum am prezentat informația, investigația a fost făcuta azi-dimineață”, a comentat Dorin Chirtoacă.

Solicitat de reporterul TV8, primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu a negat presupunerile lui Dorin Chirtoacă și a spus că unitățile de transport sunt noi. Acesta a mai precizat că termenul de garanție oferit de compania câștigătoare a licitației este de doi ani și a spus că se va semna contractul în două zile, dacă până atunci nu vor fi depuse contestații de către al doilea participant la licitație.

„Așa cum umbla și măsura lungimea trotuarelor cu rigla, așa și acum se pricepe la motoare. Autobuzele sunt noi, autobuzele sunt în garanție pentru doi ani. Inclusiv tot ceea ce înseamnă întreținerea și consumul pentru următorii doi ani (…). Repet, autobuzele încă nu sunt proprietatea municipală. Așteptăm 11 zile așa cum prevede legea pentru contestații. Toate contestațiile care vor fi depuse trebuie examinate”, a spus Ruslan Codreanu.

Licitația pentru achiziționarea de către autoritățile municipale a autobuzelor a costat circa 80 milioane lei și a fost câştigată de compania Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd, companie despre care presa a scris că este un offshore din Ciprul de Nord.

Urmăriți mai multe detalii la acest subiect deseară, la TV8, în buletinul de știri de la ora 19:00.

 

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!